Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Νέα εμπόδια για την κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης

"Η", 19/04/2010

Νέα σοβαρά εμπόδια στην κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης προκαλεί απόφαση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμου, ο οποίος με την ιδιότητα του προέδρου του Δ.Σ. του Παπαφείου Ιδρύματος, κατέθεσε προσφυγή στο ΣτΕ ζητώντας να ακυρωθεί παραχώρηση έκτασης, όπου έχει προγραμματιστεί η κατασκευή σταθμού...

Η συγκεκριμένη έκταση ήταν κυριότητας του Παπαφείου, ενώ παράλληλα το Δ.Σ. του δηλώνει πως θεωρεί άκυρο το πρωτόκολλο, που είχε συνυπογράψει με την «Αττικό Μετρό Α.Ε.», το οποίο επέτρεπε την εγκατάσταση αναδόχου στον χώρο του ιδρύματος. «Είναι αδιανόητο ο μητροπολίτης να συμπεριφέρεται ως μάνατζερ εταιρείας real estate και να αγνοεί το συμφέρον της πόλης και των πολιτών», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών, κ. Γιάννης Οικονομίδης, ο οποίος έκανε λόγο για εκβιαστικές πρακτικές την ώρα, που η πολιτεία προσπαθεί να καλύψει καθυστερήσεις ενός χρόνου στην πορεία κατασκευής του Μετρό.
«Ημουν υποχρεωμένος να προσφύγω στο ΣτΕ καθώς η προϊσταμένη αρχή του ιδρύματος, υφυπουργός Φ. Γεννηματά, δεν απάντησε ποτέ στις επιστολές μας για επικύρωση της συμφωνίας παραχώρησης για τα αντισταθμιστικά οφέλη. Αισθάνθηκα ακάλυπτος και με κάποιον τρόπο έπρεπε να προστατεύσω τα συμφέροντα του Παπαφείου», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος.
Επίσπευση
Η «Αττικό Μετρό Α.Ε.» θα ζητήσει την επίσπευση της εκδίκασης στο ΣτΕ και «αν χαθεί η υπόθεση, τότε η περιοχή Παπάφειο θα μείνει χωρίς σταθμό μετρό. Ας δώσει τότε εξηγήσεις στους κατοίκους της Τούμπας ο κ. Άνθιμος», τόνισε ο κ. Οικονομίδης.
Την ίδια στιγμή έχουν προκύψει και προβλήματα τεχνικής φύσεως στην κατασκευή του Μετρό, καθώς στη διάνοιξη σηράγγων στην περιοχή Δελφών υπάρχει πρόβλημα με τα μπαλκόνια των πολυκατοικιών και θα εκπονηθούν νέες μελέτες.
Δημήτρης Διαμαντίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.