Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Κόντρα με το μητροπολίτη Ανθιμο

Αγγελιοφόρος, 17/04/2010

Δριμύτατη επίθεση στο μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Ανθιμο, εξαπολύει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Οικονομίδης (φωτογραφία). «Ομολογώ ότι μένω κατάπληκτος από τις ενέργειες του μητροπολίτη, ο οποίος προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να μπλοκάρει την απαλλοτρίωση του Παπαφείου. Θεωρώ, αν μη τι άλλο, απαράδεκτο για το μητροπολίτη να συμπεριφέρεται ως μάνατζερ real estate company αντί να βάζει μπροστά το συμφέρον της πόλης. Με την προσφυγή του στο ΣτΕ επιδιώκει να ακυρώσει την προσωρινή κατάληψη και την απαλλοτρίωση των 900 τ.μ. στον αύλειο χώρο του ιδρύματος. Αν δε γίνει απαλλοτρίωση, πολύ απλά δε γίνεται σταθμός», υπογραμμίζει ο κ. Οικονομίδης...
Προσθέτει ότι το υπουργείο θεωρεί ότι τέτοιου είδους χώροι ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο. «Θα διεκδικήσουμε το χώρο μέσω των ελληνικών δικαστηρίων. Μέσα στα τεχνικά, οικονομικά, διαχειριστικά προβλήματα του μετρό, μέσα στις αδράνειες και τις καθυστερήσεις, ήρθε η ενέργεια του μητροπολίτη σαν κερασάκι στην τούρτα. Κι ενώ θα περίμενε κανείς από έναν ηγέτη της πόλης, και μάλιστα το θρησκευτικό ηγέτη, να προσπαθήσει να δώσει λύσεις και διεξόδους, έρχεται να επιδεινώσει τα προβλήματα», τονίζει ο γ.γ. του υπουργείου και προσθέτει: «Θα επιδιώξουμε την επίσπευση της διαδικασίας ακρόασης για το θέμα του Παπαφείου στο ΣτΕ, αλλά αν μέσα σε ενάμιση μήνα δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία οι μετροπόντικες θα ξεκινήσουν και ο σταθμός δε θα γίνει».
Κοινοπραξία
Ο κ. Οικονομίδης ανέφερε ότι χτες το απόγευμα συναντήθηκε με το νέο πρόεδρο της «Αττικό Μετρό» και με τον επικεφαλής της κοινοπραξίας, στην οποία εξετάστηκαν όλα τα προβλήματα του μετρό.
«Η κοινοπραξία, ομολογουμένως, με αιφνιδίασε με το ζήτημα της διαθεσιμότητας των εργαζομένων. Υπάρχουν διάφορα προβλήματα, και τεχνικά, και οικονομικά, τα οποία θα λυθούν. Εκτιμώ ότι σε ενάμιση μήνα οι μετροπόντικες θα ξεκινήσουν και πάλι. Πάντως, μετά από την τελευταία συνάντηση με τον ανάδοχο, ευελπιστώ, αν και είναι καθαρά δικό του θέμα, ότι οι εργαζόμενοι δε θα χάσουν, έστω και για ένα μήνα τη δουλειά τους, και μάλιστα σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης και ανέχειας όπως αυτή», καταλήγει ο κ. Οικονομίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.