Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Μαγκριώτης: «Το μετρό δεν αντέχει άλλες καθυστερήσεις»

Ράδιο Θεσσαλονίκη, 19/04/2010

Νέα εμπόδια στην κατασκευή του μετρό Θεσσαλονίκη, βάζει η προσφυγή της μητρόπολης Θεσσαλονίκης στο ΣτΕ, με την οποία ζητά να ακυρωθεί η παραχώρηση της έκτασης στο Παπάφειο.

Σε δηλώσεις του σήμερα από τη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης, απέφυγε να σχολιάσει επί της ουσίας την κίνηση της μητρόπολης. Ανέφερε, ωστόσο, ότι με αυτή την εξέλιξη αντικειμενικά θα προκύψουν καθυστερήσεις...



Υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία και τη σπουδαιότητα του έργου για την πόλη της Θεσσαλονίκης, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι το μετρό δεν αντέχει άλλες καθυστερήσεις, κατηγορώντας εμμέσως την μητρόπολη γι’ αυτή την εξέλιξη.

« Το μετρό της Θεσσαλονίκης, δεν αντέχει άλλες καθυστερήσεις κυρίως όταν αυτές γίνονται από δημόσιους φορείς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είναι αδιανόητο ο μητροπολίτης να να συμπεριφέρεται ως μάνατζερ εταιριας real estate και να αγνοεί το συμφέρον της πόλης και των πολιτών» δήλωσε στο Ρ/Θ ο γγ του υπουργείου, Γιαννης Οικονομιδης.

Ένα πολύπαθο έργο

Ήδη στις εργασίες του μετρό καταγράφονται καθυστερήσεις ενός έτους, όπως δήλωσε στο Ρ/θ ο γ.γ του υπουργείου υποδομών, Γιάννης Οικονομίδης.

Δεν λείπουν και τα ευτράπελα. Όπως αποκάλυψε, μιλώντας στο Ρ/Θ ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο μετρό, Χαρης Κυπριανίδης, οι σήραγγες από το σταθμό Αγίας Σοφίας μέχρι το Πανεπιστήμιο έχουν κατασκευαστεί εδώ και μήνες. Ομως η Αττικό Μετρό για το κατασκευασμένο κομμάτι ζητάει αλλαγή της μελέτης.

Ταυτόχρονα  προκύπτουν προβλήματα τεχνικής φύσεως στη διάνοιξη των σηράγγων, όπως στην περιοχή  Δελφών όπου οι σήραγγες γλείφουν τα μπαλκόνια. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα εκπονηθούν νέες μελέτες.

Δεν λείπουν και τα οικονομικά προβλήματα μεταξύ της Αττικό και της αναδόχου κοινοπραξίας. Την περασμένη Παρασκευή η κοινοπραξία είχε ανακοινώσει στους 128 εργαζόμενους στους δύο μετροπόντικες, ότι τίθενται σε διαθεσιμότητα λόγω αδυναμίας πληρωμής. Τελικά το θέμα διευθετήθηκε κατόπιν συνεννόησης του ιδιοκτήτη της εταιρίας με το υπουργείο υποδομών και με τους Ιταλούς συμμέτοχους του έργου και ανακοινώθηκε άρση της διαθεσιμότητας.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το μετρό, εξετάστηκαν σε συσκεψη την περασμένη Παρασκευή, στο υπουργείο υποδομών υπό τον γγ Γ.Οικονομίδη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι μετροπόντικες θα είναι έτοιμοι να λειτουργήσουν ξανά σε περίπου ένα μήνα.

Επίσπευση της εκδίκασης της υπόθεσης στο ΣτΕ

Η Αττικό Μετρό Α.Ε, θα ζητήσει επίσπευση της εκδίκασης της υπόθεσης. Αν χαθεί η υπόθεση τότε η Κ.Τούμπα θα μείνει χωρίς σταθμό μετρό. « Ας δώσει τότε εξηγησεις στους κατοίκους της Τούμπας ο κ.Ανθιμος» δηλωσε ο κ.Οικονομιδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.