Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Έτοιμος ο βασικός κορμός του μετρό ως το 2015, λέει ο Γ. Μαγκριώτης - Νέα εμπλοκή στη δικαιοσύνη - Αναβλήθηκε η εκδίκαση της προσφυγής του Άνθιμου

Ράδιο Θεσσαλονίκη, 22/11/2010

Το αργότερο έως το 2015 θα είναι έτοιμος ο βασικός άξονας των 9,6 χιλιομέτρων του μετρό Θεσσαλονίκης, δήλωσε ο υφυπουργός υποδομών Γ. Μαγκριώτης...

Πρόσθεσε πως μέχρι τις  αρχές του 2012 θα υπάρχει ανάδοχος για την επέκταση του μετρό  προς Καλαμαριά.

Για τις επεκτάσεις προς τα δυτικά είπε πως οι μελέτες προχωρούν, αλλά δεν έχει επιτευχθεί ακόμη η διασφάλιση της χρηματοδότησης.


Τόνισε  ότι μέσα στο 2011 θα μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη είτε ως θυγατρική είτε ως αυτόνομη εταιρία, και η προϊσταμένη αρχή της Αττικό Μετρό.


Ανακοίνωσε  επίσης τη  συγκρότηση κοινής επιτροπής μεταξύ της Αττικό Μετρό και του δήμου Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που ανακύπτουν, όπως στην περίπτωση του Παπαφείου,  ή από τα έργα που γίνονται σε διάφορα σημεία της πόλης και έχουν οδηγήσει ακόμη και σε λουκέτα τα κατά τόπους εμπορικά καταστήματα.

 
Για τις 14 Φεβρουαρίου αναβλήθηκε η εκδίκαση της προσφυγής του Παπάφειου



 Συγκεκριμένα, στις 14 Φεβρουαρίου θα εξεταστεί η αίτηση ακύρωσης που κατέθεσε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ως πρόεδρος του δ.σ. του Ιδρύματος, εναντίον της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης περίπου 907 τ.μ στον αύλειο χώρο του ιδρύματος. Παράλληλα, θα εξεταστεί και η αίτηση ακύρωσης που στρέφεται κατά της κοπής δέντρων από την αυλή του Παπαφείου.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος26/11/10, 9:29 μ.μ.

    Γιατι αναβλήθηκε η εκδίκαση της προσφυγής του Άνθιμου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/11/10, 3:34 μ.μ.

    Τι περίμενες; Πίστεψες πως ο Άνθιμος πράγματι θα απέσυρε τις προσφυγές για το καλό της πόλης; Μέχρι να πάρει το χρήμα θα κερδίσει όσο χρόνο μπορεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.