Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Ραντεβού στα Μάλγαρα έδωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 09/12/2010


Σε αναγκαστικό λουκέτο οδηγήθηκε την τελευταία τριετία σχεδόν μία στις τρεις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κατά μήκος των έργων του μετρό στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ)...

Ο πρόεδρος του φορέα, Μιχάλης Ζορπίδης, αφουγκραζόμενος τα παράπονα των επαγγελματιών του Επιμελητηρίου, ζήτησε, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, «να αποζημιωθούν από το κράτος όσες επιχειρήσεις ζημιώθηκαν εξαιτίας των έργων του μετρό.
Πρόκειται για επιχειρήσεις που βρίσκονται επί των οδών Εγνατίας, Μοναστηρίου, Δελφών, που επλήγησαν την τελευταία τριετία από 23% ώς 30%. Ο κ. Ζορπίδης ακόμα εξέφρασε την αντίθεσή του στην «αλόγιστη αύξηση των διοδίων στα Μάλγαρα κατά 40%. Διότι επιβαρύνει αλόγιστα το κόστος μετακίνησης των πολιτών, των μεταφορών των εμπορευμάτων και φέρνει δραματικές συνέπειες στον τουρισμό».
Εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους φορείς της Πιερίας που αντιδρούν. Την ερχόμενη Κυριακή είναι προγραμματισμένη κατάληψη (11 π.μ. - 3 μ.μ.) των διοδίων στα Μάλγαρα για ελεύθερη διέλευση των οχημάτων και θα επαναληφθεί στις 18 και 19 Δεκεμβρίου. Προανήγγειλε δε κατάληψη όλων των διοδίων στον άξονα Θεσσαλονίκης-Αθήνας, στις 10 Ιανουαρίου.
Ο πρόεδρος του ΕΕΘ θύμισε τη διαφημιστική εκστρατεία για στήριξη της τοπικής αγοράς εν όψει των εορτών: «Οι επαγγελματίες της αγοράς έχουν πάντα μια ζεστή καλημέρα» και αποκάλυψε ότι το Επιμελητήριο παρέκαμψε τα διαφημιστικά γραφεία και διαπραγματεύθηκε άμεσα με τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, πετυχαίνοντας καλύτερους οικονομικούς όρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.