Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Γκιουλέκας: Κακοσχεδιασμοί και καθυστερήσεις στο μετρό

voria, 18/02/2011
Ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Γκιουλέκα

Στους κακοσχεδιασμούς και στις καθυστερήσεις που χαρακτηρίζουν την πορεία των εργασιών του μετρό Θεσσαλονίκης καθώς και στα προβλήματα που δημιουργούνται στην πόλη αναφέρεται με ερώτηση του, ο  βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας...

Σύμφωνα με τον βουλευτή Θεσσαλονίκης, οι συνεχώς αυξανόμενες κυκλοφοριακές ανάγκες της Θεσσαλονίκης, σε συνδυασμό με τις τραγικές καθυστερήσεις των εργασιών του μετρό, επιδεινώνουν τα προβλήματα και η έλλειψη υποδομών στην πόλη γίνεται ακόμη πιο έντονη, σε μία περίοδο που η ανάγκη για ανάπτυξη είναι περισσότερο από επιβεβλημένη.
«Οι τελευταίες εξελίξεις στα έργα του μετρό μόνο ανησυχία και αβεβαιότητα εμπνέουν στους πολίτες της Θεσσαλονίκης, αφού η πρόσφατη απόφαση για επαναχάραξη του βασικού άξονα καθώς και οι μειώσεις προσωπικού μόνον ανατροπές μπορούν να επιφέρουν στην πορεία κατασκευής των έργων. Επιπλέον, οι καθυστερήσεις, πέραν του ότι επιβαρύνουν την καθημερινότητα των πολιτών και το κυκλοφοριακό της Θεσσαλονίκης, επιτείνουν το μείζον πρόβλημα της απομόνωσης των καταστημάτων και των επιχειρήσεων που βρίσκονται πίσω από τα εργοτάξια του μετρό, τα οποία μαραζώνουν οικονομικά» αναφέρει ο κ. Γκιουλέκας.
Κατόπιν τούτων, ο κ. Γκιουλέκας ερωτά τον αρμόδιο υπουργό:
- Πότε αναμένεται να ολοκληρωθούν τα έργα του μετρό και να αποδοθεί στην κοινή χρήση;
- Πώς διασφαλίζεται η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων για την κατασκευή του μετρό;
- Θα επισπευθούν οι διαδικασίες και θα ληφθούν μέτρα για τους πληττόμενους καταστηματάρχες;
- Που οφείλεται η επαναχάραξη του βασικού άξονα και πόσο θα καθυστερήσει αυτό το γεγονός την συνολική πορεία του έργου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.