Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι στο Μετρό Θεσσαλονίκης

nasepo, 26/01/2012

Σε αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν κηρύξει, προχωρούν οι εργαζόμενοι του Μετρό Θεσσαλονίκης. Σήμερα μετά από πιέσεις η κατασκευάστρια εταιρεία κατέβαλε τα οφειλόμενα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εργαζομένων, δίνοντας τέλος στο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί...

«Μετά την καταβολή της μισθοδοσίας προχωρούμε σε αναστολή των προγραμματισμένων κινητοποιήσεων μας και παραμένουμε σε εγρήγορση στην πιθανότητα να αντιμετωπίσουμε το ίδιο πρόβλημα και στο μέλλον.» δηλώνει ο πρόεδρος των εργαζομένων Χάρης Κυπριανίδης.
Αναφερόμενος στις αιτίες που δημιουργούν προβλήματα στο Μετρό συμπληρώνει «Είναι λυπηρό σε ένα έργο με το μέγεθος της κατασκευής του Μετρό να αντιμετωπίζονται τέτοιες καταστάσεις, το βάρος των οποίων επωμίζονται κυρίως οι εργαζόμενοι που μοχθούν καθημερινά σε δύσκολες συνθήκες και δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα παιχνίδια που παίζονται στην πλάτη του έργου, με κύριο σκοπό να αποκομίσουν «κάποιοι» οφέλη, είτε χρηματικά, είτε δημοσιότητας. Δεν είναι δυνατόν να μπλοκάρεται ολόκληρος σταθμός για δέκα γερασμένα δέντρα, να χωροθετούνται σταθμοί σε ρέματα και ρήγματα, να προϋπολογίζονται οι αρχαιολογικές ανασκαφές με το αστείο ποσό των 15 εκ. ευρώ και πολλά άλλα προβλήματα και όμως κανείς να μην έχει λογοδοτήσει ως τώρα. Και όλα αυτά γνωρίζοντας πως η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη».
Γνωστό είναι ότι παράλληλα με την κατασκευή του Μετρό, πραγματοποιείται και η μεγαλύτερη ανασκαφή που έχει γίνει ποτέ στη Θεσσαλονίκη, αποκαλύπτοντας σημαντικά κομμάτια της ιστορίας της και φέρνοντας στο φως χιλιάδες ευρήματα.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος28/1/12, 10:03 π.μ.

    πληρωθηκαν οι εργαζομενοι του μετρο θεσσαλονικης της αρχαιολογιας και οχι γενικα οι εργαζομενοι καποιοι ειναι ακομα απληρωτοι,μην γενικευουμε τα πραγματα γιατι υπαρχουν 2 μετρα και 2 σταθμα τελικα δυστυχως,κατι το οποιο θα ειναι καταλυτικο για περαιτερω εξελιξεις.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.