Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Στους δρόμους εργαζόμενοι της ΕΤ3 και του Μετρό Θεσσαλονίκης

left.gr,1/11/2012
Πορείες και συγκεντρώσεις σε διαφορετικά σημεία της συμπρωτεύουσας από εργαζόμενους του Μετρό Θεσσαλονίκης, της ΕΡΤ 3 και μέλη του ΠΑΜΕ...


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο της ΕΤ 3 στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν νωρίτερα οι εργαζόμενοι στο κανάλι, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν η ΕΣΗΕΜ-Θ και η ΠΟΣΠΕΡΤ. Διεκδικούν:

- Να πάψουν οι προκλητικές λογοκριτικές παρεμβάσεις στο δημοσιογραφικό έργο, όπως η απομάκρυνση του συναδέλφου της ΕΡΤ3 από το ρεπορτάζ για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 26ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, επειδή η ακριβής περιγραφή του ενόχλησε τη γενική διεύθυνση της ΕΡΤ.
- Να ανακληθούν οι «διώξεις» κατά των παρουσιαστών της «Πρωινής ενημέρωσης» και να επανέλθουν αυτοί στο ενημερωτικό πρόγραμμα της ΝΕΤ.
- Να δοθεί άμεσα λύση στο ζήτημα των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
- Να θωρακιστεί και να ενισχυθεί με κάθε τρόπο η αυτονομία της ΕΤ3.
- Να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στην ΕΡΤ.
Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στη κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης
Επίσης, πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν και οι 150 εργαζόμενοι στον κατασκευαστικό τομέα του Μετρό Θεσσαλονίκης με προορισμό το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.
Διαμαρτύρονται γιατί παραμένουν απλήρωτοι για πάνω από 1 μήνα ενώ λόγω έλλειψης καυσίμων και υλικών έχουν σταματήσει οι εργασίες στα εργοτάξια.

Παράλληλα, διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία του ΟΑΣΘ έκαναν νωρίτερα μέλη του ΠΑΜΕ διεκδικώντας δωρεάν μετακίνηση των ανέργων, των φοιτητών και των μαθητών, με τα αστικά λεωφορεία.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.