Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Σ. Σιμόπουλος: Το μετρό θα προχωρήσει, παρά τις φωνές του λαϊκισμού

egnatiapost.gr,04/03/2013

Για φωνές λαϊκισμού και μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων που αντιδρούν στη συνέχιση του έργου του μετρό της Θεσσαλονίκης, έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εργων, Στράτος Σιμόπουλος, μιλώντας στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τα ευρήματα στο σταθμό του μετρό της Βενιζέλου...Χωρίς να τους κατονομάσει, αναφερόμενος όμως ξεκάθαρα σε αντιδημάρχους και συνεργάτες του Γ. Μπουτάρη, ο γ.γ. Δημοσίων Εργων κάλεσε το δήμαρχο «να κλείσει τα αυτιά στις φωνές του λαϊκισμού. Να σταματήσουν να βλέπουν ορισμένοι με ορίζοντα τις επόμενες εκλογές και να απομονώσει φωνές που μπορεί να βρίσκονται και δίπλα του που δε θα είχαν αντίρρηση να μη γίνει το έργο του μετρό και να επαναφέρουν τα σχέδια για το τραμ που υποστηρίζουν».

Ο κ. Σιμόπουλος επανέλαβε ότι δεν υπάρχει τεχνικά εφικτή λύση για τη συνύπαρξη μετρό και αρχαίων, ούτε αν χρειαστουν 2-3 χρόνια και δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ακόμα.

«Προχωράμε στην υλοποίηση της απόφασης του ΚΑΣ, που ήταν ομόφωνη, για μεταφορά των ευρημάτων Αν υπάρχει μια υπεύθυνη πρόταση να την ακούσουμε. Το έργο δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Αρκετά ασελγήσαμε πάνω του και στην πόλη», τόνισε.

Ο Διευθυντής Μετρό Θεσσαλονίκης

Από την πλευρά του ο διευθυντής του μετρό Θεσσαλονίκης, Γ. Κωνσταντινίδης, τόνισε ότι δεν υπάρχει τεχνικά εφικτή δυνατότητα συνύπαρξης του σταθμού του μετρό και των αρχαίων στη βενιζέλου. Σημείωασε ότι μέχρι σήμερα έχουν δαπανηθεί 20 εκατ. ευρώ μόνο στο σταθμό της Βενιζέλου. Για το ενδεχόμενο κατάργησης του σταθμού της Βενιζέλου, αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που θα υπάρξουν (μείωση 67.000 επιβατών ημερησίως, πρόσθετα έργα και ανασκαφές, ακύρωση της λογικής του έργου, απόσταση 1.150 μέτρων μεταξύ των δύο σταθμών πλ. Δημοκρατίας και Αγ. Σοφίας κ.ά.).

«Εχομε δεσμευτεί ότι θα περιμένουμε τις όποιες προτάσεις και θα απαντάμε σε αυτές εντός 5 ημερών», σημείωσε ο κ. Κωνσταντινίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.