Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Υπουργείο Πολιτισμού: Υπογράφηκε η απόφαση για τον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό - Tι λέει η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ

rthess.gr,/4/3/2020


Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδόνη υπέγραψε σήμερα την απόφαση για την κατασκευή του σταθμού Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης με προσωρινή απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων.


Η σχετική απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε στην Διαύγεια και ανοίγει τον δρόμο για την κατασκευή του σταθμού, περιγράφονται οι εννέα όροι υπό τους οποίους θα προχωρήσει η κατασκευή του έργου.

Μετά την απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, πηγές από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ανέφεραν στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ότι από τη στιγμή που η απόφαση έχει δημοσιευτεί η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ θα δώσει άμεσα εντολή στην ανάδοχο κατασκευάστρια εταιρεία προκειμένου να εκπονήσει διαγωνισμό για την εκπόνηση μελέτης προσωρινής απόσπασης και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου.

Να σημειωθεί ότι τις προτάσεις με τα οικονομικά και τεχνικά χαρακτηριστικά που θα κατατεθούν θα εξετάσει η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ σε συνεργασία με τους αρχαιολόγους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από τη στιγμή που η μελέτη εγκριθεί η διαδικασία της απόσπασης των αρχαιοτήτων θα διαρκέσει περίπου ένα εξάμηνο.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα στο σταθμό Βενιζέλου έγιναν κάποιες πρόδρομες εργασίες απομάκρυνσης της άμμου με την οποία είχαν σκεπαστεί τα αρχαία, οι οποίες μετά και τη δημοσίευση της απόφασης θα εντατικοποιηθούν.


Ν. Ταχιάος: Έχουμε πάρα πολλή δουλειά μπροστά μας

Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη μίλησε ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ κ. Νίκος Ταχιάος.

«Προχωράμε και τυπικά στις αναθέσεις των μελετών. Πρόκειται για μία λύση που θα μας επιτρέψει να είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος και μάλιστα με τις χρονικές δεσμεύσεις από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο».

«Έχουμε πάρα πολλή δουλειά μπροστά μας», κατέληξε ο κ. Ταχιάος.



Δείτε την απόφαση












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.