Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Μετρό στην εντατική

rthess.gr,29/04/2013

Τα προβλήματα που υπάρχουν στο Μετρό Θεσσαλονίκης παρουσίασαν στην συνέντευξη τύπου στο ΕΚΘ οι εργαζόμενοι.Για "ένα έργο που είναι στην εντατική" έκανε λόγο ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαομένων κ. Χάρης Κυπριανίδης.

Εκτίμησε ότι πριν το 2019-20 δεν μπορεί να είναι έτοιμο το Μετρό λόγω εργασιών. Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον κ. Κυπριανίδη, εργασίες γίνονται μόνο στο εργοτάξιο της Αγίας Σοφίας με τα υπόλοιπα 16 να είναι νεκρά ή να υπολειτουργούν ενημερώνοντας πως αυτή την στιγμή οι εργαζόμενοι στο έργο είναι περίπου 400 ενώ σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό υπολογίζονταν ότι το έργο θα απασχολούσε 3000 άτομα.

"Οι εργαζόμενοι δεν φταίνε για τα προβλήματα και δεν πρέπει να πληρώσει την καθυστέρηση του έργου" σημείωσε ο κ. Κυπριανίδης αναφορικά με τις μειώσεις μισθών και τις προσπάθειες να προσληφθούν άτομα με 500 ευρώ.

Σε ερώτηση του ΡΘ αν η εμπλοκή του ΑΚΤΩΡ στο έργο θα βοηθήσει ο κ. Κυπριανίδης επεσήμανε ότι "το έργο δεν ξεμπλοκάρει εύκολα. Εφόσον υπάρχουν προβλήματα και ο ΑΚΤΩΡ να ρίξει εκατομμύρια, αυτά θα φαγωθούν πολύ γρήγορα".

"Τον Ιούνιο θα ξεκινήσουν τα έργα. Εγιναν λάθος κινήσεις. Ή είναι ανίκανοι ή μας κοροιδεύουν" είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΚΘ κ. Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.