Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

«Αυτοψία» του ΠΑΣΟΚ στο Μετρό Θεσσαλονίκης

egnatiapost.gr,18/11/2013

Με το διευθυντή του Μετρό Θεσσαλονίκης, Γιώργο Κωνσταντινίδη συναντήθηκε αντιπροσωπεία της επιτροπής του ΠΑΣΟΚ για την υποστήριξη της Κεντρικής Μακεδονίας, με επικεφαλής του Γιάννη Μαγκριώτη.

Παρόντες ήταν επίσης οι Διαμαντής Παπαδόπουλος, δήμαρχος Παύλου Μελά, Κωνσταντίνος Ζωγόγιαννης, αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Νεάπολης - Συκεών και Χρόνης Μακρίδης, γραμματέας Περιφερειακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως δήλωσε ο κ. Μαγκριώτης, η επιτροπή επισήμανε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

- Πρέπει το ταχύτερο δυνατό να λυθούν και τα τελευταία προβλήματα που υπάρχουν στην κατασκευή της βασικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης. Κάθε νέα ολιγωρία θα έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις στην κατασκευή και λειτουργία του μετρό. Η πρόταση που είχε διαμορφωθεί από όλους τους φορείς το 2011, με πρωτοβουλία της Αττικό Μετρό, μπορεί να δώσει τις λύσεις.

- Το αργότερο μέχρι το Μάρτιο του 2014 μπορεί να ξεκινήσει η κατασκευή της επέκτασης προς την Καλαμαριά. Κάθε καθυστέρηση δεν δικαιολογείται. Μάλιστα, λόγω της αναμόρφωσης του ΕΣΠΑ και των περιορισμένων πόρων του ΣΕΣ (5ο ΚΠΣ), θα κινδυνέψει η χρηματοδότηση για την έγκαιρη ολοκλήρωσή του.

- Η γραμμή από την πλατεία Δημοκρατίας μέχρι την Ευκαρπία, κινδυνεύει να μην εξασφαλίσει χρηματοδότηση και από την 5η προγραμματική περίοδο λόγω της καθυστέρησης στην ολοκλήρωση των μελετών και των περιορισμένων πόρων του ΣΕΣ.

- Η γραμμή από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό - Ξηροκρήνη - Αμπελόκηποι - Μενεμένη - Εύοσμος - Κορδελιό, πρέπει να αποκτήσει γρήγορα μελετητική ωριμότητα για να έχει δυνατότητα χρηματοδότησης στο ορατό μέλλον.

«Το Μετρό μας ενώνει όλους», υπογράμμισε ακόμη ο κ. Μαγκριώτης, εκφράζοντας την πεποίθηση «πως όλοι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να ξεπεραστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.