Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Δ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: "ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΣΕ ΕΥΚΑΡΠΙΑ, ΠΟΛΙΧΝΗ, ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ"

thessbomb.blogspot.gr,06/03/2014

«Εδώ και τρία χρόνια ο δήμος Παύλου Μελά πιέζει την πολιτεία να δρομολογήσει την επέκταση του μετρό προς τις Δυτικές Συνοικίες προκειμένου να εξυπηρετηθούν και να αναβαθμιστούν οι παραμελημένες συγκοινωνιακά περιοχές του δήμου μας.
Ωστόσο για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση από αδιαφορία ή ανικανότητα κωλυσιεργεί. καθυστερεί και αναβάλλει αποφάσεις για την αναβάθμιση και ανάπτυξη των Δυτικών Συνοικιών, όπως είναι η απόδοση του στρατοπέδου Παύλου Μελά και Καρατάσιου στην τοπική κοινωνία αλλά και η επέκταση του μετρό.


Σε αντίθεση με τις προηγούμενες διοικήσεις οι οποίες έχασαν την ευκαιρία να επεκταθεί το μετρό πρώτα δυτικά και μετά ανατολικά της πόλης, όπως εξαρχής είχε σχεδιαστεί, πιέσαμε και καταφέραμε να ολοκληρωθούν οι γεωλογικές και γεωτεχνικές έρευνες και μελέτες από το σταθμό Δημοκρατίας μέχρι και την Ευκαρπία.

Είναι αναγκαίο λοιπόν να επισπευσθούν και να δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες που απομένουν προκειμένου να ενταχθεί η κατασκευή του έργου στην νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Δεν σηκώνει άλλη αναβολή. Οι κάτοικοι των Δυτικών Συνοικιών δεν είναι πολίτες β΄ κατηγορίας. Το μετρό επιβάλλεται να κάνει άμεσα τα επόμενα βήματά του προς τα Δυτικά του πολεοδομικού συγκροτήματος, εξυπηρετώντας μία πυκνοκατοικημένη περιοχή με περισσοτέρους των 150.000 κατοίκους, πολλές επιχειρήσεις, αλλά και δημόσια ιδρύματα και καταστήματα (ψυχιατρικό νοσοκομείο, εκπαιδευτήρια, σχολή ΟΑΕΔ, Μονή Λαζαριστών, Κρατικό μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, δημοτικό πολιτιστικό κέντρο κ.α.). Συνολικά αναμένεται να εξυπηρετηθούν άμεσα 150.000 επιβάτες και να ωφεληθούν έμμεσα άλλοι 350.000. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίζει να πιέζει η διοίκηση του δήμου Παύλου Μελά.

Η εκδήλωση-ενημέρωση επέκτασης του μετρό στη Δυτική Θεσσαλονίκη που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή είναι μια ευκαιρία συνεργασίας με την Αττικό Μετρό προκειμένου να τεθούν για άλλη μια φορά τα παραπάνω ζητήματα» δήλωσε ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.