Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Κίνδυνος ματαίωσης του Μετρό

rthess.gr,06/03/2014

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι εργαζόμενοι στο Μετρό Θεσσαλονίκης.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, μίλησαν για τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις του έργου εκφράζοντας την εκτίμηση με όσα έχουν βιώσει ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα ματαίωσης του έργου.

Αν δεν υπάρξει ματαίωση υποστήριξαν ότι είναι απίθανο να ολοκληρωθεί πριν το 2020, θέτοντας το 2023 ως μια λογική ημερομηνία παράδοσης του έργου.

"Το έργο έχει βαλτώσει κυριολεκτικά" υποστήριξε ο πρόεδρος του Σωματείου Χάρης Κυπριανίδης. Στο έργο εργάζονται αυτή τη στιγμή συνολικά 700 άτομα, 110 στο αρχαιολογικό εκ των οποίων μόλις 9 εργάτες.
"Μόνο 100 άτομα θέλει το σκάμμα της Αγ. Σοφίας που είναι έτοιμο για ανασκαφή" ενημέρωσε ο κ. Κυπριανίδης ενώ και στο εργοτάξιο της Πυλαίας υπάρχει, όπως είπε, αποκάλυψη αρχαιοτήτων.

Οι εργαζόμενοι υποστήριξαν ότι υπάρχουν διαθέσιμα 8 εκ ευρώ για ανασκαφές που δεν δίνονται για ανεξήγητους λόγους ενώ παράλληλα κράτησαν αποστάσεις ασφάλειας από τις εξαγγελίες για έγκριση 42 εκ ευρώ από το ΚΑΣ για αρχαιολογικό έργο που θα φέρει προσλήψεις 630 εργαζομένων.

Σχετικά με το θέμα του σταθμού Βενιζέλου οι εργαζόμενοι επανέλαβαν οτι οι καθυστερήσεις δεν βοηθούν το έργο σημειώνοντας πως η απόσπαση και η επανατοποθέτηση θα ήταν η βέλτιστη λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.