Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Ν. Ταχιάος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: Η απόσπαση δεν είναι δύσκολη

rthess.gr,21/1/2020


Την απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού αναμένει η Αττικό Μετρό ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες απόσπασης των αρχαιοτήτων στο σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τους Στέφανο Διαμαντόπουλο και Δημήτρη Διαμαντίδη ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Νίκος Ταχιάος, περιμένουν «να καθαρογραφούν τα πρακτικά της απόφασης του ΚΑΣ ώστε να εκδοθεί η απόφαση της υπουργού Πολιτισμού και μετά θα προχωρήσουμε σύμφωνα με τις υποδείξεις του υπουργείου».

«Η μελέτη είναι απλή ιστορία γιατί πρόκειται για έναν κλασσικό σταθμό. Για την μελέτη της απόσπασης έχει μια εικόνα η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» σημείωσε ο κ. Ταχιάος. «Η απόσπαση δεν είναι δύσκολη. Έχουν γίνει αυτά. Πολύ εύκολα γίνονται. Τα ίδια αντικείμενα έχουν αφαιρεθεί και από την Αγ. Σοφίας. Το πιο δύσκολο μπορεί να είναι τα τοιχώματα. Οι άνθρωποι που έχουν κάνει αυτή την δουλειά θεωρούν ότι είναι κάτι το οποίο μπορεί πολύ εύκολα να γίνει» πρόσθεσε.

Για τις διεκδικήσεις του εργολάβου και για τα ποσά που διαρρέονται στον τύπο σχολίασε πως δεν σημαίνει ότι θα συμφωνήσει η Αττικό Μετρό στα ποσά που γράφονται. «Θα υπάρξουν απαιτήσεις για τις καθυστερήσεις. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Αλλά δεν σημαίνει ότι όλες οι καθυστερήσεις είναι με υπαιτιότητα της Αττικό Μετρό» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Τέλος για την εξέλιξη των έργων στην επέκταση της Καλαμαριάς σημείωσε πως τώρα γίνεται η επίστρωση της σιδηροδρομικής υποδομής στις σήραγγες και είναι σε κατακύρωση του διαγωνισμού για το συστήματος σηματοδότησης και ελέγχου συρμών αλλά και επιτήρησης συρμών, διαγωνισμός που θα πάει στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Ο κ. Ταχιάος ενημέρωσε ότι εκκρεμούν άλλοι 7 διαγωνισμοί για τα ηλεκτρομηχανολογικά για τα οποία γίνονται μελέτες και η προμήθεια συρμών. Για την Καλαμαριά χρειάζονται 15 συρμοί, κόστους περίπου 110 εκ ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.