Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Ο προκασσάνδρειος οικισμός της Πυλαίας

archaiologia.gr,12/2/2020


Ο προκασσάνδρειος οικισμός της Πυλαίας


Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020


Διάλεξη της Βασιλικής Μισαηλίδου-Δεσποτίδου, Επίτιμης Εφόρου Αρχαιοτήτων, με τίτλο «Ο προκασσάνδρειος οικισμός της Πυλαίας. Μια απρόσμενη ανακάλυψη με αφορμή το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης».


«Ένας από τους προκασσάνδρειους οικισμούς της Θεσσαλονίκης που έλαβαν μέρος στον συνοικισμό της πόλης του Κασσάνδρου είναι το πόλισμα της Πυλαίας που αποκαλύφθηκε κατά τις εργασίες κατασκευής του Αμαξοστασίου του Μετρό. Οι ανασκαφικές εργασίες έφεραν στο φως στο μεγαλύτερο ποσοστό τον οικιστικό τομέα του πολίσματος με αποκάλυψη οικιών που σώζονται όμως σε αποσπασματική κατάσταση».

Η διάλεξη πραγματοποιείται στο πλαίσιο κύκλου επιστημονικών διαλέξεων, υπό τον γενικό τίτλο «Τετάρτες στο Μουσείο – Αρχαιολογικές Διαλέξεις», που διοργανώνει το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποσκοπεί στη γνωριμία του κοινού της Θεσσαλονίκης με σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, νέες ανασκαφικές και διεπιστημονικές έρευνες και τα πορίσματά τους.

Είσοδος ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.