Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Κατέλαβαν τα γραφεία της Αττικό Μετρό

Αγγελιοφόρος, 14/01/2011


Συμβολική κατάληψη πραγματοποίησαν χτες το πρωί για δύο ώρες στα γραφεία της «Αττικό Μετρό ΑΕ», στη Θεσσαλονίκη, μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά και τις Κατασκευές Νομού Θεσσαλονίκης. Χτες το πρωί, εξάλλου, όπως και το πρωί της Τετάρτης, τα μέλη του Συνδικάτου προχώρησαν σε δίωρες στάσεις εργασίας, σε όλα τα εργοτάξια όπου εκτελούνται έργα, από τις 7.30 μέχρι τις 9.30...

Οπως εξηγεί ο γραμματέας του Συνδικάτου, Γιώργος Παπαεπαμεινώνδας, τόσο οι στάσεις, όσο και η κατάληψη, έγιναν για δύο λόγους. “Πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων απολύθηκαν 46 άτομα. Παρά το ότι από την κατασκευάστρια κοινοπραξία διέρρεαν ότι οι απολυμένοι θα επαναπροσληφθούν, στις αρχαιολογικές ανασκαφές του μετρό, δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι όλο το τεχνικό προσωπικό παραμένει απλήρωτο για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο”, σημειώνει ο κ. Παπαεπαμεινώνδας.
Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι η διοίκηση του συνδικάτου πρόκειται να συνεδριάσει κατά τις επόμενες μέρες, προκειμένου να αποφασίσει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα έργα του μετρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.