Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ

05/12/2011
Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. (Α.Μ.), Ανώνυμη Εταιρεία που μελετά, δημοπρατεί και επιβλέπει την κατασκευή των ΜΕΤΡΟ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ιδρύθηκε για να «λειτουργεί σύμφωνα με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας» όπως προβλέπει ο ιδρυτικός της Νόμος 1955/του1991...

Στελεχώθηκε με εξειδικευμένο αλλοδαπό και ημεδαπό προσωπικό υψηλών  απαιτήσεων και έφερε σε πέρας το έργο της κατασκευής των γραμμών 2 & 3 του Μετρό της Αθήνας. Το βασικό έργο παραδόθηκε το 2000, ενώ μέχρι σήμερα η Α.Μ έχει παραδώσει σε λειτουργία στο επιβατικό κοινό 31χλμ Γραμμής με 28 Σταθμούς. Σήμερα, έχει ήδη κατασκευαστεί η νέα γενιά επεκτάσεων στην Αθήνα συνολικού μήκους 8.4 χλμ Γραμμής με 7 νέους Σταθμούς (εκκρεμεί το θέμα της σηματοδότησης από πλευράς Πολιτείας για την έναρξη λειτουργίας) και υλοποιεί το Μετρό Θεσσαλονίκης με 9.6 χλμ Γραμμής και 13 Σταθμούς.
Αγνοώντας τα παραπάνω, η Πολιτεία την υπήγαγε στο καθεστώς των ΔΕΚΟ, με αποτέλεσμα την περικοπή των αποδοχών του προσωπικού ήδη κατά μέσο όρο 37%, ενώ με την εφαρμογή των προβλέψεων του νέου νόμου Ν.4024/2011 η περικοπή εκτοξεύεται περαιτέρω σε εξωπραγματικά ποσοστά. Αποτέλεσμα των παραπάνω σε συνδυασμό με την εργασιακή εφεδρεία είναι ότι τα στελέχη της Εταιρείας αποχωρούν ή οδηγούνται στην έξοδο, η Α.Μ αποδυναμώνεται ταχύτατα και το οικοδόμημα της απειλείται με κατάρρευση.
Σήμερα που η Α.Μ. καλείται να ξεκινήσει τις επεκτάσεις ΜΕΤΡΟ προς Πειραιά και Καλαμαριά και του ΤΡΑΜ προς Πειραιά, που θα φέρουν στην χώρα 1,1 δισ ΕΥΡΩ, ανοίγοντας χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, προειδοποιούμε ότι οι πιο πάνω αποφάσεις της πολιτείας θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο το έργο της. Το συμφέρον της Εθνικής οικονομίας, το συμφέρον των κατοίκων της Αθήνας και Θεσσαλονίκης, το συμφέρον της ίδιας της ΑΜ και των εργαζομένων της επιβάλλουν την ακύρωση της υπαγωγής μας σε καθεστώς ΔΕΚΟ, θα πρέπει η Πολιτεία να διαφυλάξει τις προϋποθέσεις που έθετε όταν ίδρυε την Α.Μ., ώστε αυτή να επιτελεί και στο μέλλον με επιτυχία το έργο της.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Μπαντής Θεόδωρος Πρόεδρος ΔΣ ΣΕΑΜ
Τηλ. 210-6792148
Κιν. 6977 278258

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.