Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Δήλωση της υποψηφίας δημάρχου Θεσσαλονίκης, Μαρίας Ιωαννίδου για τις εξελίξεις στο Μετρό

thessbomb.blogspot.gr,24/03/2014

Την αγανάκτησή της για τις νέες καθυστερήσεις στο πολύπαθο έργο κατασκευής του μετρό εκφράζει η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Μαρία Ιωαννίδου επιρρίπτοντας ευθύνες τόσο στην κεντρική διοίκηση του Δήμου όσο και στην κυβέρνηση η οποία αδυνατεί να προσδιορίσει σαφές χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του έργου.

Στη δήλωσή της, η επικεφαλής του ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης «Για μια Θεσσαλονίκη με ΦΩΣ και ΑΛΗΘΕΙΑ» αναφέρεται ακόμη στις αρνητικές επιπτώσεις που έχουν .όλα αυτά τα χρόνια οι καθυστερήσεις στην τοπική οικονομία τονίζοντας πως «έχουν ξεπεραστεί προ πολλού τα όρια της υπομονής και ανοχής, τόσο των πολιτών όσο και των επαγγελματιών της πόλης».

Η δήλωση της υποψήφιας δημάρχου Θεσσαλονίκης, Μαρίας Ιωαννίδου είναι η εξής:

«Μετά την απόφαση της κοινοπραξίας να υποβάλει «ειδική δήλωση διακοπής εργασιών» στο Μετρό Θεσσαλονίκης, η τραγωδία της πόλης συνεχίζεται πλέον, χωρίς όρια.

Η ανικανότητα της κεντρικής διοίκησης να ολοκληρώσει ένα έργο που επί δέκα χρόνια, ταλαιπωρεί και δοκιμάζει τους πάντες, είναι χαρακτηριστική και η κοροϊδία του λαού της πόλης άνευ προηγουμένου.

Ο δε δήμος Θεσσαλονίκης αντί να πρωτοστατεί στην απαίτηση να δοθεί ένα τέλος σ’ αυτή την κατάντια, συμβάλλει ακριβώς στο αντίθετο. Διερωτάται κανείς αν τελικά υπηρετεί τους δημότες και την πόλη μας ή άλλους; Ποιος εξυπηρετείται μ’ αυτή την κατάσταση;

Οι επαγγελματίες των περιοχών εργασιών του Μετρό, έχουν καταστραφεί και οι αλυσιδωτές συνέπειες μολύνουν την ήδη βαριά τραυματισμένη, τοπική οικονομία.

Επιπλέον η αδυναμία της κυβέρνησης να προσδιορίσει τον χρόνο και το διάγραμμα εργασιών του Μετρό, ενισχύει ακόμη περισσότερο την απόλυτη αβεβαιότητα για το μέλλον.

Δυστυχώς η πόλη μας, η πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας, εγκαταλείφθηκε για άλλη μια φορά και από την κυβέρνηση και από τον δήμο, που η απουσία του είναι κραυγαλέα.

Είμαστε εδώ, μαζί με τους πολίτες, τους επαγγελματίες, και τους εργαζόμενους, που αγωνιούν και θίγονται από την κατάσταση αυτή, για να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε την άμεση αποκατάσταση και ταχύτατη συνέχιση των εργασιών για την σύντομη περάτωση του έργου.

Έχουν ξεπεραστεί προ πολλού τα όρια της υπομονής και ανοχής, τόσο των πολιτών όσο και των επαγγελματιών της πόλης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.