Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Δεν ανακαλεί τις απολύσεις η κοινοπραξία για το Μετρό

alterthess.gr, 15/04/2014
Σε απεργία βρίσκονται οι εργαζόμενοι στον κατασκευαστικό τομέα του μετρό, διαμαρτυρόμενοι για επτά απολύσεις συναδέλφων τους. Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν το πρωί συγκέντρωση στο εργοτάξιο του Μετρό στην Αγ. Σοφίας και στη συνέχεια διαδήλωσαν μέχρι τα γραφεία της εταιρείας...
Όπως έχει γίνει γνωστό η κοινοπραξία προτίθεται να μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων επικαλούμενη το γεγονός ότι δεν υπάρχει αντικείμενο εργασίας γιατί τα έργα έχουν σταματήσει στα περισσότερα εργοτάξια. Το σωματείο των εργαζομένων συναντήθηκε σήμερα με την διοίκηση της κοινοπραξίας ζητώντας την ανάκληση των απολύσεων. Ο διευθυντής του έργου δήλωσε ότι οι απολύσεις δεν μπορούν να ανακληθούν αλλά δεσμεύτηκε ότι οι εργαζόμενοι θα απορροφηθούν στον αρχαιολογικό τομέα του έργου.

Το σωματείο από την πλευρά του σχολιάζει ως αρνητική την εξέλιξη αυτή με τον αντιπρόεδρο του σωματείου Α. Τσιναφορμιώτη να δηλώνει ότι οι δεσμεύσεις αυτές δεν είναι ικανοποιητικές.



Το παρών στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έδωσε η υποψήφια Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Δ. Χαραλαμπίδου και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Γ. Θεοδωρόπουλος οι οποίοι εξέφρασαν την συμπαράσταση της παράταξης "Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα" στον αγώνα των εργαζομένων. H Δ. Χαραλαμπίδου κάλεσε την κοινοπραξία και το Υπουργείο Εργασίας να ανακαλέσουν τις απολύσεις και να προχωρήσουν χωρίς καμια καθυστέρηση το έργο έτσι ώστε και οι θέσεις εργασίας να διατηρηθούν αλλά και να ολοκληρωθεί το Μετρό στην Θεσσαλονίκη, ένα έργο που, όπως είπε, θα δώσει πνοή στην πόλη. Τέλος έκανε λόγο για πολιτικές ευθύνες που αφορούν τις καθυστερήσεις των εργασιών στο Μετρό και κάλεσε τους υποψήφιους περιφερειάρχες Γ. Ιωαννίδη και Απ. Τζιτζικώστα να πάρουν θέση σχετικά με την επίλυση του ζητήματος.

Δείτε δήλωση της Δ. Χαραλαμπίδου στο alterthess


https://www.youtube.com/watch?v=S_jS8POLuhA

Δείτε δήλωση του αντιπροέδρου του σωματείου


https://www.youtube.com/watch?v=vtUZMhrP0O4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.