Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Οι εξελίξεις στο Μετρό στη συνάντηση ΕΣΘ και εργαζομένων

voria.gr,10/04/2014

Κοινό σημείο της συνάντησης υπήρξε η ανάγκη διαχείρισης σε τοπικό επίπεδο των προβλημάτων του έργου, με την ύπαρξη ουσιαστικών εκτελεστικών αρμοδιοτήτων

Οι τρέχουσες εξελίξεις των εργασιών του Μετρό και η πορεία του έργου βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και των εκπροσώπων του Σωματείου Εργαζομένων στο Μετρό.

Εκ μέρους του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης επισημάνθηκε ως θετικό στοιχείο, έστω και η μερική επανέναρξη των εργασιών και εκφράσθηκε η ευχή και επιθυμία να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις και να προχωρήσει η απρόσκοπτη λειτουργία του έργου, ενός τεράστιας σημασίας έργου για τη λειτουργικότητα της πόλης μας, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την ανάπτυξη της τοπικής μας οικονομίας.

Εκ μέρους του Σωματείου Εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης τέθηκαν θέματα που αφορούν στην ανάγκη διαχείρισης των αρχαιολογικών καταστάσεων σε πλαίσιο πρόληψης και προετοιμασίας, καθώς και στις επικείμενες προσλήψεις εργατών, οι συμβάσεις των οποίων δε θα ξεπερνούν τους τέσσερις μήνες, χωρίς δυνατότητα παράτασης.

Κοινό σημείο της συνάντησης υπήρξε η ανάγκη διαχείρισης σε τοπικό επίπεδο των προβλημάτων του έργου, με την ύπαρξη και την ενίσχυση ουσιαστικών εκτελεστικών αρμοδιοτήτων.

Τέλος, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, υπογράμμισαν τη συμβολή του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, στην ενίσχυση των μελών του, που έχουν πληγεί από τις εργασίες κατασκευής, μέσω της πρότασης που υπέβαλε ο Σύλλογος για την θέσπιση ειδικού προγράμματος επιδότησης των εργοδοτικών εισφορών των επιχειρήσεων πέριξ των εργοταξίων κατασκευής του Μετρό.

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΕΣΘ, Κωστής Χαντζαρίδης και οι εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων στο Μετρο Θεσσαλονίκης, Χάρης Κυπριανίδης (Πρόεδρος του Σωματείου), Δημήτρης Παππάς (Αντιπρόεδρος) και Χρήστος Καλαϊτζίδης (Γ. Γραμματέας).

Στη συνάντηση, παρευρέθησαν επίσης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Εκτάκτων Υπαλλήλων του ΥΠΠΟ, κ. Γιώργος Σκεπαστιανός και ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ. Κοσμάς Καλογιάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.