Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Διαβάστε πως βλέπουν οι Θεσσαλονικείς το μετρό και την επέκτασή του στην Καλαμαριά

thousandnews.gr, 23/06/2014

Τι και αν το μετρό της Θεσσαλονίκης μοιάζει σαν «όνειρο θερινής νυχτός», με εξαγγελίες, υποσχέσεις και χρονοδιαγράμματα που δεν τηρήθηκαν ποτέ. Η κυβέρνηση με μία κίνηση «αστραπή», κατάφερε να εκπλήξει τους πάντες και να προχωρήσει στην ανακοίνωση για την έναρξη των εργασιών... επέκτασης του μετρό στην Καλαμαριά, την ίδια στιγμή που η κατασκευή της κεντρικής γραμμής βρίσκεται εδώ και μήνες, στον αέρα, εξαιτίας κακών κυβερνητικών χειρισμών...

Τι λένε όμως οι Θεσσαλονικείς για το συγκεκριμένο θέμα, πως σχολιάζουν τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί με την επέκταση του μετρό στην Καλαμαριά; Το Thousandnews.gr μίλησε μαζί τους και κατέγραψε τις απόψεις τους.
Σταματία Μπίνιου
Ας τελειώσει το μετρό πρώτα μέσα στη Θεσσαλονίκη και να δούμε πως θα λειτουργήσει και στην επέκτασή του. Σίγουρα θα είναι καλό, αν κάποτε ολοκληρωθεί. Πάντως έχω την εντύπωση πως, όπως έγινε με τις εργασίες στο κέντρο έτσι θα γίνει και με τις εργασίες επέκτασης στην Καλαμαριά. Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξη με όλο αυτό, γιατί δεν έχω δει κάτι, ώστε να μου δημιουργήσει αισιοδοξία.
Σταμάτης Κοτλάζ
Απλά μου φαίνεται λίγο αστείο, αφού την ίδια στιγμή που δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη στο βασικό άξονα του μετρό, να γίνονται ήδη επεκτάσεις. Να δούμε λίγο ένα φως στον ορίζοντα του βασικού μετρό και μετά βλέπουμε και τα υπόλοιπα. Γενικά πάντως νομίζω πως όλοι είμαστε απαισιόδοξοι, δεν βλέπουμε καμία εξέλιξη και δεν θα δούμε, τουλάχιστον για όσο θα ζούμε. Νομίζω πως δεν υπάρχει καν σχεδιασμός στην κατασκευή του μετρό. Θεωρώ πως θα έπρεπε να γίνεται σε μικρότερα κομμάτια με μεγαλύτερη ταχύτητα και όχι έτσι όπως πάει. Νομίζω πως αυτό που συμβαίνει πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία.
Αθανάσιος Σεφερτζής
Σωστή είναι η επέκταση προς την Καλαμαριά, όμως το θέμα είναι πως με τις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, αργούν πάρα πολύ τον κεντρικό άξονα. Επίσης θεωρώ πως στην επέκταση της Καλαμαριάς, θα συμβεί αυτό που συνέβη και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, άσχετα αν στο κέντρο ισχυρίζονται ότι η καθυστέρηση έχει να κάνει με τα αρχαία που βρίσκουν. Αν είχαν κάνει μία πρόβλεψη να κατέβουν σε μεγαλύτερο βάθος από αυτό που κατεβαίνουν, θα είχε ήδη τελειώσει. Τώρα όσον αφορά την επέκταση στην Καλαμαριά, οι εργασίες σίγουρα θα προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στους καταστηματάρχες της περιοχής και γι' αυτό θα πρέπει οι υπεύθυνοι να σκεφτούν πως θα το ολοκληρώσουν όλο το έργο γρηγορότερα.
Κωνσταντίνος Χατζηευαγγέλου
Είναι αστείο! Η επέκταση του μετρό θα ολοκληρωθεί και ο κεντρικός άξονας όχι. Και σκεφτείτε πως δεν είναι μόνο η επέκταση προς Καλαμαριά που πρέπει να γίνει, πρέπει να γίνει και στις Δυτικές συνοικίες, ώστε να λυθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης. Δυστυχώς όμως δεν έχουμε ανθρώπους που να έχουν κότσια για να μπορέσουν να κάνουν κάτι σωστό στη Θεσσαλονίκη, Με λίγα λόγια λέω πως το πρόβλημα δεν είναι η επέκταση στην Καλαμαριά. Το πρόβλημα είναι πως δεν γίνεται το έργο στο κέντρο. Αν κάνει αλλά δέκα χρόνια για να γίνει το μετρό, τι να το κάνεις να υπάρχει η επέκταση;
Όσον αφορά τώρα για τις εργασίες επέκτασης και για το αν υπάρξουν προβλήματα στην περιοχή της Καλαμαριάς, νομίζω πως, αν δουλέψει σωστά και τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα δεν θα προκαλέσει. Αν γίνει σωστή μελέτη και δουλέψει σωστά όλα θα είναι καλά. Εξάλλου το μετρό δεν δημιουργεί προβλήματα από μόνο του στα καταστήματα. Τα καταστήματα έχουν πρόβλημα γιατί ήταν να γίνει σε 2-3 χρόνια , αλλά έχουν περάσει 15 χρόνια και ακόμα τίποτα.



Κατερίνα Ματθαίου
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα προχωρήσει και να βλέπουμε λίγο θετικά τα πράγματα. Οι ενδείξεις που έχουμε δεν είναι ενθαρρυντικές αλλά πάντα πιστεύουμε στο καλύτερο. Τουλάχιστον προς την Καλαμαριά δεν υπάρχουν αρχαιότητες από ότι ξέρουμε και αυτό το εμπόδιο δεν θα υπάρξει. Τώρα εάν κολλήσουμε στα γραφειοκρατικά στα οικονομικά και σε άλλα τέτοια θέματα δεν μπορώ να τα ξέρω. Θέλω να ελπίζω πως τα πράγματα θα πάνε καλύτερα από ότι στο κέντρο.
Όσον αφορά στο αν δημιουργήσει προβλήματα στους καταστηματάρχες η επέκταση στην Καλαμαριά, αν περάσει από επίκαιρα σημεία, από σημεία που βρίσκονται μαγαζιά το αποτέλεσμα θα είναι παρόμοια με το κέντρο.

Κωστής Βαρβαρόπουλος
Αναμένουμε την ολοκλήρωση του μετρό με μεγάλη ανησυχία, διότι ήδη θα έπρεπε να έχει παραδοθεί ένα κομμάτι του, το οποίο και προφανώς δεν θα κάλυπτε τις ανάγκες, αλλά τουλάχιστον θα ήταν μία αρχή. Η εξαγγελία έγινε να δούμε τώρα, αν όντως θα ολοκληρωθεί η σύνδεση με την Καλαμαριά και με το αεροδρόμιο. Επίσης θα πρέπει μετά να δουν και την επέκταση προς Δυτικά, διότι είναι ζωτικής σημασίας για την πόλη.
Πάντως εγώ είμαι απογοητευμένος λόγω του μαρασμού του κέντρου από τις εργασίες, τόσο από πλευρά κίνησης, όσο και από πλευράς εμπορικής κίνησης. Θεωρώ πάντως πως το πρόβλημα δεν θα μεταφερθεί σε τόσο έντονο βαθμό στην Καλαμαριά που είναι πιο αραιοκατοικημένη και από ότι είδα στο χάρτη θα έχει λιγότερες στάσεις. Μάλιστα θα περάσει και από σημεία που δεν είναι κοντά σε εμπορικά καταστήματα. Οπότε θεωρώ πως δεν θα είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα και δεν θα επηρεαστεί ιδιαίτερα και η Καλαμαριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.