Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

ΦΩΤΟ&VIDEO: Σας ξεναγούμε στον υπόγειο "κόσμο" του Μετρό Θεσσαλονίκης

thestival.gr, 23/06/2014
Την ευκαιρία να δουν από κοντά έναν σταθμό του μετρό Θεσσαλονίκης είχαν πολίτες της Θεσσαλονίκης που βρέθηκαν σήμερα στο εργοτάξιο της Φλέμινγκ στη συμβολή των οδών Δελφών και Εκάβης. Την ξενάγηση πραγματοποίησαν ο γγ Δημοσίων έργων Στράτος Σιμόπουλος και ο διευθυντής τους έργου Γιώργος Κωνσταντινίδης αλλά και μηχανικοί της "Αττικό Μετρό"...

Ο κ. Σιμόπουλος κατά τη διάρκεια της ξενάγησης απάντησε και σε ερωτήσεις πολιτών όπως το πότε θα είναι έτοιμο τελικά το έργο και ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Ο γγ τόνισε πως "το μετρό της Θεσσαλονίκης είναι εφικτό να ολοκληρωθεί τέλη του 2017- αρχές του 2018, παρ' όλα αυτά δεν μπορεί να κάνει πρόβλεψη όπως τόνισε αφού υπάρχει το πρόβλημα με τον σταθμό της Βενιζέλου όπου θεωρεί κύριο υπεύθυνο τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, κ. Ζέρβας δήλωσε ότι "ο Δήμος Θεσσαλονίκης έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία στις αρχαιότητες της Βενιζέλου, λαμβάνει κάθε μέριμνα ούτως ώστε [να ισχύσει] αυτό που δήλωσε και η πολιτεία και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης για τη διατήρηση του μεγαλύτερου δυνατού τμήματος της μέσης οδού: Θα είναι στο μέρος όπου είχε βρεθεί και θα είναι επισκέψιμο. Νομίζω πως αν βρεθεί αυτή η λύση -ως προς την απόσπαση και μεταφορά τους πίσω και έκθεσή τους εκεί- θα μπορέσει να προχωρήσει και αυτός ο σταθμός".

Ο σταθμός της Φλέμινγκ έχει μήκος 88 μέτρα, και 20 μέτρα πλάτος, ενώ η πλατφόρμα θα είναι 60 μέτρα. Στο επίπεδο -1, θα βρίσκονται οι χώροι όπου θα μπορούν οι επιβάτες να κόβουν εισιτήριο, στο επίπεδο -2, θα βρίσκεται ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός και στο -3 οι αποβάθρες.

Όσον αφορά την πρόοδο των έργων στον σταθμό της Φλέμινγκ, έχει ολοκληρωθεί η εκσκαφή και προχωρά με γοργούς ρυθμούς και βάσει χρονοδιαγράμματος. Το συνολικό μήκος του μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι 9,6χλμ. και θα διαθέτει 18 σταθμούς. Στη βασική γραμμή θα προστεθούν ακόμη 4,3χλμ. με την επέκταση του μετρό στην Καλαμαριά.

Δείτε τις ΦΩΤΟ και τα VIDEO του Thestival.gr:

http://www.thestival.gr/society/item/183589-fotovideo-sas-ksenagoyme-ston-ypogeio-kosmo-toy-metro-thessalonikis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.