Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Μας κάλεσαν για να μας δείξουν τα... τσιμέντα του μετρό;

dimokratianews.gr, 24/06/2014


«Μας κάλεσαν για να μας δείξουν τσιμέντα; Μετρό ακούμε τόσα χρόνια, αλλά μετρό δεν βλέπουμε». Είναι η απορία οργισμένου κατοίκου της Θεσσαλονίκης μπροστά στα έργα (;) του μετρό. Η πόρτα στο εργοτάξιο του σταθμού στη Φλέμινγκ άνοιξε χθες το απόγευμα, προκειμένου να δει ο κόσμος ότι η κατασκευή προχωράει, αν και κανείς δεν παίρνει όρκο πότε το έργο ζωής για την αδικημένη Θεσσαλονίκη θα πάρει σάρκα και οστά. Μια φιέστα κοροϊδίας, για τη δημιουργία απατηλών εντυπώσεων. Οπως και τα εγκαίνια στην επέκταση προς Καλαμαριά, αν και η βασική γραμμή βρίσκεται στον αέρα! Οπως όλα!...


Στελέχη της Αττικό Μετρό Α.Ε., ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εργων Στράτος Σιμόπουλος και μηχανικοί της αναδόχου κοινοπραξίας ΑΕΓΕΚ, που πριν από μερικούς μήνες είχε απειλήσει με διακοπή εργασιών, εκτινάσσοντας το κόστος του έργου στα ύψη, υποδέχτηκαν τους κατοίκους της περιοχής, με σκοπό να διασκεδάσουν τις ανησυχίες τους για την πορεία υλοποίησης του έργου, που συνεχώς «σκοντάφτει» από «τρικλοποδιές» που σχετίζονται με την εύρεση αρχαιοτήτων, τις απαλλοτριώσεις γης, τα αυτογκόλ της διοίκησης του δήμου από τον Γιάννη Μπουτάρη αλλά και την αδράνεια του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Η πανηγυρική ξενάγηση, για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου, στον υπό κατασκευή σταθμό έγινε λίγο μετά την κήρυξη της έναρξης των εργασιών για την κατασκευή της επέκτασης του μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά και ελάχιστες ώρες αφότου έκλεισε εκ νέου η «μετρόπληκτη» οδός Δελφών, για να μετακινηθούν με καθυστέρηση τουλάχιστον δύο χρόνων (!) οι δύο μετροπόντικες.

«Με τέτοιου είδους φιέστες και παρουσιάσεις προσπαθούν να παραπλανήσουν τους Θεσσαλονικείς. Να τους πείσουν ότι όλα βαίνουν καλώς σε ένα έργο που στην πραγματικότητα αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και συνεχώς καθυστερεί η υλοποίησή του» τονίζει στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος των εργαζομένων στο μετρό Θεσσαλονίκης Χάρης Κυπριανίδης.

Οι πολίτες, όταν άκουσαν τον γενικό γραμματέα να αναφέρει ότι η κατασκευή του βασικού κορμού του έργου θα έχει ολοκληρωθεί έως τις αρχές του 2018, άρχισαν να τον «βομβαρδίζουν» με ερωτήσεις. «Υπάρχουν τα χρήματα για να γίνει το έργο; Θα λυθεί το πρόβλημα με τα αρχαία στη Βενιζέλου; Λέτε αλήθεια» ρωτούσαν επίμονα, με την αγανάκτηση και την απόγνωση ζωγραφισμένες στα πρόσωπά τους. «Επί χρόνια ταλαιπωρούμαστε λόγω των εργασιών και δεν βλέπουμε να ολοκληρώνεται έγκαιρα το έργο. Θέλουμε να ξέρουμε τι συμβαίνει» σημείωσαν.

Θάνος Χερχελετζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.