Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Άκυρες οι απολύσεις του 2013 από το Μετρό Θεσσαλονίκης

voria.gr, 09/07/2014


«Για άλλη μία φορά, οι μόνοι που δεν φταίνε για την κατάντια του έργου είναι οι εργαζόμενοι σε αυτό» τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων
Νέα απόφαση δικαστηρίου δικαιώνει τους εργαζόμενους του Μετρό Θεσσαλονίκης, οι οποίοι προσέφυγαν δικαστικώς, μετά την απόλυσή τους, λόγω του κλεισίματος του σταθμού Βενιζέλου, το Μάρτιο του 2013...


Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων, «μετά την απόφαση σταθμό του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, το Νοέμβριο του 2012, όπου δικαίωσε τους εργαζόμενους για τις εξευτελιστικές μειώσεις των μισθών και την ακύρωση από το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας των ομαδικών απολύσεων το Σεπτέμβριο του 2013, νέα απόφαση δικαστηρίου δικαιώνει τους εργαζόμενους του Μετρό Θεσσαλονίκης, οι οποίοι προσέφυγαν δικαστικώς, μετά την απόλυσή τους, λόγω του κλεισίματος του Σταθμού Βενιζέλου, το Μάρτιο του 2013. Οι προσφυγές εκδικάσθηκαν το Φεβρουάριο του 2014. Η απόφαση είναι θετική, οι απολύσεις κρίθηκαν άκυρες και αναμένουμε τη συνέχεια».

Όπως σημειώνουν οι εργαζόμενοι, «τόσο η τακτική που ακολουθήθηκε κατά τη διαδικασία της διαβούλευσης από το Σωματείο όσο και τα ουσιαστικά επιχειρήματα που επικαλέστηκε ο ΣΕΚΑ, διαδραμάτισαν καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη της απόφασης».

«Η απόφαση αυτή, έρχεται να προστεθεί στην ακύρωση των απολύσεων που είχαν προγραμματισθεί για το Σεπτέμβριο του 2013, και αποτελεί πρόκριμα για την τύχη της προσφυγής των τεσσάρων συναδέλφων που απολύθηκαν το Δεκέμβριο του 2013. Πάνω από όλα, δείχνει πως όταν υπάρχει προσήλωση σε ένα στόχο, εμπιστοσύνη στις διοικήσεις των σωματείων και συστηματική και αθόρυβη δουλειά, τότε τα αποτελέσματα είναι συνήθως θετικά. Τίποτα δεν είναι αυτονόητο, τίποτα δε μας χαρίζεται και τίποτα δε μας δίνεται, αν δεν αγωνισθούμε γι΄αυτό» τονίζει το Σωματείο Εργαζόμενων και προσθέτει: «Είναι κρίμα πάντως, ειδικά σε τέτοιες δύσκολες οικονομικά εποχές, τα χρήματα ενός τόσο μεγάλου έργου να σπαταλώνται σε αποζημιώσεις, οι οποίες αποτελούν το προϊόν ατυχών διοικητικών και διαχειριστικών κινήσεων από τους υπεύθυνους του έργου. Επιτέλους, ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Τουλάχιστον, για άλλη μία φορά, οι μόνοι που δεν φταίνε για την κατάντια του έργου είναι οι εργαζόμενοι σε αυτό!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.