Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Συνάντηση «Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Καλαμαριάς» με τον Διευθυντή Έργου της Διεύθυνσης Μετρό Θεσσαλονίκης της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ»

avatonpress.gr, 03/07/2014


Πραγματοποιήθηκε χθες , Τετάρτη 2 Ιουλίου , η συνάντηση της αντιπροσωπείας της «Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Καλαμαριάς» αποτελούμενη»  του από νέο-εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους...
Αγγελοπούλου Δέσποινα, Καζάρα Φιλιώ, Καισαρίδη Κυριάκο και Κοταλακίδου Λιάνα, και τον επικεφαλής Μανόλη Λαμτζίδη με τον  Διευθυντή Έργου της Διεύθυνσης Μετρό Θεσσαλονίκης της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ» κ. Γιώργο Κωνσταντινίδη και άλλα στελέχη της εταιρείας προκειμένου οι πρώτοι να ενημερωθούν για ζητήματα που αφορούν στην πορεία εκτέλεσης των εργασιών του έργου του ΜΕΤΡΟ στην Καλαμαριά.

Η συνάντηση ήταν ουσιαστική και  είχε διάρκεια πάνω από δύο ώρες. Κατά τη διάρκειά της υποβλήθηκαν από τα μέλη της αντιπροσωπείας προς τους εκπροσώπους της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ διάφορες διευκρινιστικές  ερωτήσεις για τα στάδια εκτέλεσης των εργασιών αλλά και για τις επιπτώσεις στη ζωή των κατοίκων και στη λειτουργία  των εμπορικών καταστημάτων και επιχειρήσεων της περιοχής.
Επισημάνθηκε από την πλευρά της αντιπροσωπείας  η έλλειψη έγκαιρης ενημέρωσης  των θιγομένων, εντοπίστηκαν οι αστάθμητοι παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν στην καθυστέρηση του έργου συνολικά ενώ υποδείχθηκαν και λύσεις που μπορεί να απαλύνουν τις επιπτώσεις των εργασιών στους θιγόμενους.
Επίσης κατά τη συζήτηση αναδείχθηκε η ανάγκη μεταφοράς των εγκαταστάσεων του σημερινού εργοταξίου του Δήμου στην οδό Πόντου σε άλλο σημείο προκειμένου να μετατραπεί ο χώρος αυτός σε προσωρινό χώρο στάθμευσης των οχημάτων των επισκεπτών ή κατοίκων της περιοχής μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής του σταθμού του ΜΕΤΡΟ στο σημείο εκείνο.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι το νέο Δημοτικό Συμβούλιο της Καλαμαριάς θα προχωρήσει σε μείωση των δημοτικών τελών ως ένα από τα αντισταθμιστικά μέτρα που μπορεί να ανακουφίσουν τους καταστηματάρχες της περιοχής από τις συνέπειες της εκτέλεσης των εργασιών ειδικά στην περιοχή της συμβολής Πόντου-Αιγαίου-Μεταμορφώσεως.
Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που αυτοδιοικητική παράταξη πριν την έναρξη εκτέλεσης εργασιών κατασκευής του ΜΕΤΡΟ στην Καλαμαριά και πριν την εμφάνιση προβλημάτων ζήτησε και υλοποίησε επίσημη συνάντηση με τον ιδιοκτήτη του έργου με σκοπό την λήψη αναλυτικής πληροφόρησης και στη συνέχεια την ενημέρωση των θιγομένων. 

Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.