Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Κονδύλια 284,7 εκατ. ευρώ για το μετρό

makthes.gr28/11/2014

Επιπλέον κονδύλια ύψους 284,7 εκ. ευρώ ενέκρινε για το μετρό Θεσσαλονίκης η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τα χρήματα θα δοθούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και αφορούν τρία διαφορετικά έργα.

«Τα εν λόγω έργα αποτελούν καλά παραδείγματα του τρόπου με τον οποίο τα περιφερειακά ταμεία της ΕΕ μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα να επανέλθει σε πορεία ανάκαμψης με βιώσιμο τρόπο. Το μετρό της Θεσσαλονίκης θα συμβάλει στη βελτίωση της κινητικότητας των πολιτών της δεύτερης σε μέγεθος πόλης της Ελλάδας και την ποιότητα της ζωής τους, εξασφαλίζοντας ασφαλείς, βιώσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον συνθήκες ταξιδίου και καθιστώντας την περιοχή ελκυστικότερη για τους επενδυτές. Ελπίζουμε ότι οι ελληνικές αρχές θα καταβάλλουν πλέον κάθε προσπάθεια για να ολοκληρώσουν εγκαίρως τα εν λόγω σημαντικά έργα», δήλωσε η αρμόδια για την περιφερειακή πολιτική ευρωπαία επίτροπος κ. Corina Creţu.
Η πρώτη και η δεύτερη επένδυση προβλέπουν την ολοκλήρωση όλων των προπαρασκευαστικών εργασιών και τα αρχικά έργα κατασκευής σε 8 σταθμούς με αποβάθρες της κύριας γραμμής του μετρό της Θεσσαλονίκης και την εκσκαφή δύο φρέατων και σηράγγων. Το ΕΤΠΑ θα συμβάλει με χρηματοδότηση ύψους 257,7 εκατ. ευρώ επί συνόλου 395,9 εκατ. ευρώ. Η τρίτη επένδυση αφορά την ολοκλήρωση όλων των προπαρασκευαστικών εργασιών για την κατασκευή των 4,8 χλμ. της ανατολικής επέκτασης του μετρό της Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά με πέντε επιπλέον σταθμούς. Στόχος της είναι η βελτίωση της κινητικότητας και η μείωση του κόστους για τους επιβάτες που ταξιδεύουν από το κέντρο της Θεσσαλονίκης προς τα ανατολικά προάστια. Το ΕΤΠΑ θα συμβάλει με χρηματοδότηση ύψους 27 εκατ. ευρώ επί συνόλου 41,5 εκατ. ευρώ.
Οι τρεις επενδύσεις προέρχονται από το πρόγραμμα της περιφερειακής πολιτικής της ΕΕ «Μακεδονία και Θράκη», στο πλαίσιο του άξονα προτεραιότητας «Αειφόρος ανάπτυξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής». Το ΕΤΠΑ θα συμβάλει με χρηματοδότηση ύψους 284,7 εκατ. ευρώ επί συνόλου 437 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.