Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Ξεκινούν και πάλι οι αρχαιολογικές εργασίες στο Μετρό Θεσσαλονίκης

voria.gr,15/11/2014

Το Ελεγκτικό Συνέδριο έδωσε χθες, Παρασκευή την πολυαναμενόμενη έγκριση για τη δεύτερη συμπληρωματική σύμβαση για αρχαιολογικές ανασκαφές στο Μετρό Θεσσαλονίκης ύψους 25 εκατ.ευρώ

της Άννης Καρολίδου

Ανοίγει ο δρόμος για να ξεκινήσει και πάλι η αρχαιολογική έρευνα στο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο έδωσε χθες, Παρασκευή την πολυαναμενόμενη έγκριση για τη δεύτερη συμπληρωματική σύμβαση για αρχαιολογικές ανασκαφές ύψους 25 εκατ.ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες η Αττικό Μετρό θα καλέσει την ανάδοχο κοινοπραξία του έργου για να υπογραφεί η σύμβαση για τη συνέχιση των αρχαιολογικών εργασιών. Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε γράψει η Voria.gr εξαιτίας της έλλειψης κονδυλίων ο ανάδοχος είχε ξεκινήσει να απολύει προσωπικό και ήδη αποχώρησαν από το αρχαιολογικό τμήμα των εργασιών 42 άτομα που δούλευαν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Να σημειωθεί πως η Αττικό Μετρό ήδη από την περασμένη άνοιξη ζήτησε από το υπουργείο Πολιτισμού κονδύλια ύψους 42 εκατ.ευρώ για την ανασκαφή και την ανάδειξη των αρχαιοτήτων. Το ποσό των 25 εκατ.ευρώ που εγκρίθηκε τελικά εκτιμάται ότι καλύπτει τις εργασίες της ανασκαφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.