Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Χ. Ταχιάου: Το ζήτημα του Μετρό, είναι ντροπή για την πόλη

thestival.gr,20/01/2015

«Το ζήτημα του Μετρό είναι μία ντροπή. Είναι ντροπή για την πόλη, ντροπή για το πώς έχει καταλήξει, ντροπή για ολόκληρη τη χώρα. 

Αποδεικνύει πόσο δύσκολο είναι να γίνει κάτι μεγάλο, επειδή υπάρχουν γραφειοκρατικά εμπόδια, συμφέροντα, μελέτες επί μελετών και δεν υπάρχει συμφωνία και σύμπνοια στην πόλη. Πότε ήταν η τελευταία φορά που κάθισαν όλοι οι βουλευτές αυτής της πόλης, όλων των κομμάτων, μαζί, να δουν τι θα γίνει; 


Πότε πήγαν όλοι μαζί να διεκδικήσουν κάτι;», είπε η Χριστίνα Ταχιάου, κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής που οργάνωσε η Δημοτική Τηλεόραση, μεταξύ υποψηφίων απ' όλα τα κόμματα.
Η υπ. Βουλευτής του Ποταμιού στην Α' Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε και στο θέμα αξιοποίησης του λιμανιού της πόλης, λέγοντας πως είναι κερδοφόρο, πλην όμως, δεν είναι καθόλου μα καθόλου ανταγωνιστικό. 

«Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης πρέπει να ορθώσει το ανάστημά του. Μπορεί το κράτος να κάνει τις επενδύσεις; Μπορεί το κράτος να το εκτινάξει; Προφανώς όχι. Πρέπει να δούμε την προσφορά και τη ζήτηση που υπάρχει. Μιλάμε για παραχώρηση, δε μιλάμε για πώληση», είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε πως για να γίνει η χώρα παραγωγική, πρέπει επιτέλους να στηριχθεί στον ιδιωτικό τομέα.
«Πρέπει να δοθούν κίνητρα στον ιδιωτικό τομέα. Διότι τα τελευταία χρόνια η αγορά στενάζει, έχει τη χειρότερη αντιμετώπιση από πλευράς κυβέρνησης και επίσης διασύρεται και από τις άλλες δυνάμεις και από την αντιπολίτευση, η οποία έχει ποινικοποιήσει την επιχειρηματικότητα.»

                               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.