Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Σε απολύσεις εργαζομένων του μετρό Θεσσαλονίκης προχωρά η ΑΕΓΕΚ

alterthess.gr,21/01/2015


Εμμένει στην απόφασή της για ομαδικές απολύσεις στην κατασκευή του μετρό Θεσσαλονίκης η διοίκηση της ΑΕΓΕΚ.

Σήμερα το μεσημέρι 50 εργαζόμενοι κλείθηκαν και υπέγραψαν τις απολύσεις τους με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος τους. Σύμφωνα με τη δήλωση του Προέδρου του Σωματείου τους, Σταύρου Στέτσικα, στο alterthess οι εργαζόμενοι, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από τα γραφεία της κοινοπραξίας στο Ν.Σ. Σταθμό, θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη για να προσβάλουν τις απολύσεις τους.


Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Δημήτρης Παππάς, αρχαιολόγος και Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στο μετρό, μετά τη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο ΕΚΘ το απόγευμα, δήλωσε στο alterthess πως οι αρχαιολογικές εργασίες συνεχίζονται κανονικά. Σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις έκανε λόγο για πιέσεις της κοινοπραξίας σε μια προσπάθεια να βελτιώσει προς όφελος της τους όρους της σύμβασης. "Τέτοια εποχή ποιός αφήνει τέτοια έργα;", είπε με νόημα.

Εκ νέου Γενική Συνέλευση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας καθώς την Τρίτη περιμένουν νέο κύμα απολύσεων.

Φαίνεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη ένα παιχνίδι πιέσεων και εκβιασμών μεταξύ κοινοπραξίας και ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ με την πρώτη να προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα λίγες μέρες πριν τις εθνικές εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.