Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

«Δεν υπογράφουμε χαρτιά απόλυσης», δηλώνουν οι εργαζόμενοι του Μετρό Θες/νίκης

metaforespress.gr,21/01/2015

Σε κρίσιμο σημείο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για την συνέχιση της κατασκευής του Μετρό Θεσσαλονίκης. Ενώ η Αττικό Μετρό, κάλεσε εκ νέου χθες, την κοινοπραξία σε συζητήσεις, με στόχο να επιλυθούν τα προβλήματα του έργου, η ΑΕΓΕΚ ανακοίνωσε στους εργαζομένους ότι παραμένει αμετακίνητη στην απόφαση της, να αποχωρήσει από το έργο, και να απολύσει συνολικά 349 εργαζομένους.


Οι εργαζόμενοι βρίσκονται στα «κάγκελα» και σήμερα πραγματοποιούν έκτακτη γενική συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, απαιτώντας να συνεχιστούν οι κατασκευαστικές εργασίες. Την ίδια ώρα, το σωματείο εργαζομένων στον κατασκευαστικό τομέα του έργου διένειμε σια μέλη του σημείωμα, προειδοποιώντας να μην παραλάβουν ή υπογράφουν έγγραφα απόλυσης.

Στο σημείωμα επισημαίνεται: «Η διοίκηση της ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστικής AJL μάς ανακοίνωσε ότι είναι οριστική η απόφαση της να απολύσει το προσωπικό που εργάζεται στην κατασκευή του μετρό Θεσσαλονίκης, θέση του σωματείου μας είναι ότι οι απολύσεις αυτές είναι άκυρες.

Όχι μόνο, εξαιτίας της ακυρότητας της διαδικασίας ενημέρωσης και διαβούλευσης, αλλά κυρίως επειδή δεν υφίσταται κανένας εύλογος και δικαιολογημένος λόγος απόλυσης του προσωπικού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.