Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Σήμερα οι πρώτες ομαδικές απολύσεις στο Μετρό Θεσσαλονίκης (φωτο+vid)

voria.gr,21/01/2015

Σήμερα επιδίδονται οι 50 πρώτες απολύσεις σε εργαζόμενους στον κατασκευαστικό τομέα του έργου. Σε επικοινωνία με το Μέγαρο Μαξίμου και την Κουμουνδούρου οι εργαζόμενοι.
της Άννης Καρολίδου

Άνοιξε σήμερα ο χορός των απολύσεων στα κατασκευαστικά του Μετρό Θεσσαλονίκης. Έξω από το εργοτάξιο του σταθμού στο «Ν.Σ. Σταθμό», είναι από το πρωί συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι, οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη και να προσβάλουν τις απολύσεις, επειδή για λόγους ουσίας αλλά και διαδικασίας, τις θεωρούν άκυρες.


«Τηλεφωνικά ενημερώθηκαν 50 συνάδελφοι ότι σήμερα θα τους επιδοθούν οι απολύσεις, ενώ όπως πληροφορηθήκαμε άλλοι 50 θα απολυθούν στις 27 του μήνα, άλλοι τόσοι μάλλον στις 5 Φεβρουαρίου και μετά μια βδομάδα, ακόμη 50. Δηλαδή σε τέσσερις δόσεις θα απολυθούν συνολικά 200 άτομα και θα μείνουν μόνο 49 από τους απασχολούμενους στο κατασκευαστικό τμήμα, για έκτακτες ανάγκες», είπε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον Κατασκευαστικό Τομέα Μετρό Θεσσαλονίκης, Σταύρος Στέτσικας, προσθέτοντας:

«Ξέρουμε ότι η διοίκηση της Αττικό Μετρό Α.Ε. και ο ανάδοχος είναι σε συνεχείς διαπραγματεύσεις, ο εργολάβος παρά τα περί αποχώρησης είναι ακόμη στο έργο το οποίο φυσικά δεν έχει ολοκληρωθεί. Επίσης, ξέρουμε η πραγματική βούληση της Κοινοπραξίας δεν είναι να αποχωρήσει από το έργο αλλά να πιέσει για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της. Δεν είναι λοιπόν δυνατόν, σε αυτή την αντιπαράθεση, να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι».



Όπως έμαθε η Voria.gr, oι εργαζόμενοι βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με το πρωθυπουργικό γραφείο στο Μαξίμου, αλλά και με το ΣΥΡΙΖΑ και την Κουμουνδούρου, η οποία έχει υποσχεθεί να παρέμβει αλλά μετεκλογικά.

Σύμφωνα πάντοτε με πληροφορίες της Voria.gr, ο ανάδοχος περιμένει από την Αττικό Μετρό Α.Ε. να δοθούν ειδικές εντολές για συγκεκριμένες εργασίες ώστε να είναι βέβαιος ότι θα αποζημιωθεί για αυτές, ακριβώς επειδή έχει παρέλθει η οριακή προθεσμία της σύμβασης.

Οι εργαζόμενοι, μετά τις απολύσεις και μέσα σε διάστημα τριμήνου, θα κινηθούν δικαστικά επικαλούμενοι αφ' ενός προβλήματα στη διαδικασία ενημέρωσης και διαβούλευσης που προηγήθηκε και αφ' ετέρου, την ουσία δηλαδή ότι το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί και ο εργολάβος παραμένει ως και τώρα στο έργο.

                          

                          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.