Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Τεχνικό Επιμελητήριο προς Τσίπρα: “Δώστε λύση τώρα για το μετρό”

makthes.gr,06/03/2015

Την άμεση λύση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει παγώνοντας την εξέλιξη του έργου για την κατασκευή του μετρό Θεσσαλονίκης ζητούν με επιστολή τους από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τα μέλη του παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. “Εκεί που έχει οδηγηθεί η κατάσταση με το μετρό, πρέπει να παρθούν αποφάσεις, τις οποίες η Αττικό Μετρό μόνη της δεν μπορεί να λάβει”, σημείωσε μιλώντας στη “Μ” ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής Πάρις Μπίλλιας.

Του Κώστα Καντούρη
ckantouris@yahoo.gr

Στην επιστολή προς τον πρωθυπουργό, με έκκληση να παρέμβει, τα μέλη του ΤΕΕ τονίζουν ότι οι συνέπειες με τις καθυστερήσεις και την κατάσταση που επικρατεί σήμερα με το μετρό είναι πολλαπλές για την οικονομική ζωή της Θεσσαλονίκης. “Η μη λήψη έγκαιρα αποφάσεων οδηγεί μονοσήμαντα στη διακοπή του έργου για άγνωστο χρόνο και με άγνωστες συνέπειες”, σημειώνεται στην επιστολή. “Έχουμε καταθέσει προτάσεις και πλέον ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας, γιατί κάθε κωλυσιεργία στην παρούσα φάση θα οδηγήσει σε μη αναστρέψιμες συνέπειες”, τονίζουν. Στην επιστολή υπογραμμίζεται πως το έργο του μετρό είναι “ένα απλό τεχνικό έργο και δεν απαιτούνται πρωτότυπες λύσεις παρά μόνο πολιτική βούληση”. Όπως σημείωσε ο κ. Μπίλλιας, η πολιτική ηγεσία πρέπει να ενημερωθεί άμεσα για όλα τα νέα δεδομένα, ειδικά μετά την ένσταση της αναδόχου κοινοπραξίας, που απορρίφτηκε αρχικά από την Αττικό Μετρό, προκειμένου να ληφθεί πολιτική απόφαση για το μέλλον του έργου. “Το κάθε ένα από τα σενάρια για την τύχη αυτής της διαδικασίας με την ένσταση της αναδόχου, συνοδεύεται από κάποιες υποχρεώσεις, τις οποίες δεν μπορεί μόνη της ν’ αποφασίσει η Αττικό Μετρό”, υπογράμμισε ο κ. Μπίλλιας.

ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Τα μέλη του ΤΕΕ στην Κεντρική Μακεδονία με την ίδια επιστολή στον πρωθυπουργό αναφέρονται στα ασφαλιστικά τους ζητήματα. Ζητούν την αυτονομία του ΤΣΜΕΔΕ και την ίδρυση ταμείου επαγγελματικής ασφάλισης, καθώς, όπως αναφέρουν, η κατάσταση στον κλάδο οδηγεί ολοένα και περισσότερα μέλη να αποχωρούν λόγω υψηλών ασφαλίστρων. Συγκεκριμένα κάνουν λόγο για επιβολή υποχρεωτικής ανόδου ασφαλιστικής κατηγορίας ανά τρία έτη, που έχει συνέπεια νέα μέλη να μην εγγράφονται στο ΤΣΜΕΔΕ, ενώ παράλληλα τα υπάρχοντα πιέζουν να διαγραφούν σε συνδυασμό με την αδυναμία κάλυψης των ασφαλίστρων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.