Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Πυρ και μανία με την Αττικό Μετρό ο Γ. Μπουτάρης

efsyn.gr,24/03/2015

Συντάκτης: Νίκος Φωτόπουλος
Εκνευρισμένος με την Αττικό Μετρό φέρεται ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, που είχε συνάντηση με τους εργαζόμενους, εν όψει των επαπειλούμενων απολύσεων της Παρασκευής.

Όπως τους είπε, έχει ήδη αποστείλει πρόσκληση στους βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης και τους φορείς της πόλης να παρευρεθούν στην τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την προσεχή Δευτέρα, στις 16.00, όπου θα συζητηθεί το θέμα του μετρό στην ημερήσια διάταξη.

Οι προτάσεις και τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από την αναλυτική συζήτηση θα κατατεθούν στον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, από αντιπροσωπεία του δήμου και τοπικών φορέων.

«Δε μας νοιάζει σαν πόλη αν έχετε προβλήματα τεχνικά, δομικά ή οτιδήποτε. Εμάς μας νοιάζει να προχωρήσει το έργο. Αν δεν μπορείτε εσείς, αφήστε κάποιον άλλο να κάνει τη δουλειά», τόνισε ο δήμαρχος απευθυνόμενος στην Αττικό Μετρό, κατά την ομιλία του στους εργαζόμενους.

«Ντρέπομαι για την κατάντια του ελληνικού κράτους. Βλέπω ότι το μετρό στην Αθήνα προχωράει σαν... τρένο. Τι είμαστε εδώ και δεν προχωράει το έργο; Το μετρό της Θεσσαλονίκης υφίσταται τον κακό σχεδιασμό που είχε γίνει στην αρχή: Το ότι διοικείται από μακριά και δεν προχωράει», υποστήριξε ρίχνοντας όλες τις ευθύνες στην Αττικό Μετρό.

«Είτε με πρόσχημα τα αρχαία, που αποδείχθηκε ανεδαφικό, είτε με διάφορες τεχνικές ή νομικές δυσκολίες, το έργο βρίσκεται σε τέλμα. Η Αττικό Μετρό και το υπουργείο θα έπρεπε να έχουν αντιμετωπίσει τα όποια προβλήματα, ως οφείλουν. Να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από διάφορες δικαιολογίες και να δώσουν άμεσα την πολιτική λύση που χρειάζεται», τόνισε ο Γιάννης Μπουτάρης

Ο δήμος Θεσσσαλονίκης δικαιώθηκε για την επιμονή του σχετικά με τα αρχαία του σταθμού Βενιζέλου, δεδομένου ότι και οι δύο αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας τονίζουν πως οι ανασκαφές δεν εμποδίζουν την πορεία του έργου.

Παρόντες στη συνάντηση με τους εργαζόμενους ήταν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης και ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», Γιάννης Δελής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.