Τρίτη, 7 Απριλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

thessaloniki.gr,07/04/2015


         ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

e-mail: press@thessaloniki.gr, www.thessaloniki.gr

ΒΑΣ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ 1
ΤΗΛ.2313.317.169, 2313.317.168, FAX: 2313.317.187

                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                       7-4-2015

Ώρα αποστολής: 17.15

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη είχε σήμερα ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης στην Αθήνα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης, η οποία διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, βρέθηκαν οι εξελίξεις στο θέμα του Μετρό Θεσσαλονίκης. Ο Δήμαρχος έδωσε στον Υπουργό υπόμνημα με τα αιτήματα των φορέων της πόλης σχετικά με την κατασκευή του έργου, όπως αυτά αποτυπώθηκαν κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015 παρουσία βουλευτών και εκπροσώπων επιμελητηρίων και επαγγελματικών οργανώσεων. Ο κ. Σταθάκης από την πλευρά του επισήμανε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί το έργο το ταχύτερο δυνατό, με τρόπο που να διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον, έτσι ώστε να μη χαθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια, ενώ τόνισε πως θα ληφθούν υπόψη οι προτάσεις των φορέων της πόλης. Ταυτόχρονα, εξετάστηκε και το θέμα της κατασκευής του τραμ, για το οποίο συζητήθηκαν πιθανοί τρόποι χρηματοδότησής του.

Ο Δήμαρχος έθεσε στον Υπουργό την πρόταση του Δήμου για αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου και ζήτησε τη συνδρομή της κυβέρνησης, ώστε να παραχωρηθεί στο Δήμο η χρήση του.

Για το θέμα του λιμανιού, ο Γιάννης Μπουτάρης μετέφερε τη θέση της Διοίκησης του Δήμου να μην πωληθεί, αλλά να παραχωρηθεί, ενώ εξέφρασε και το πάγιο αίτημα για παραχώρηση στο Δήμο χώρων, όπως η Α’ προβλήτα.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε επίσης το θέμα των αεροπορικών συνδέσεων της Θεσσαλονίκης και η δημιουργία business και logistics center στην περιοχή των Λαχανόκηπων. Επίσης, ο Δήμαρχος ζήτησε να λειτουργήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης ως ενδιάμεση διαχειριστική αρχή κοινοτικών κονδυλίων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.