Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Μετρό Θεσσαλονίκης: "Φρένο" στις αρχαιολογικές εργασίες - Μία μέρα την εβδομάδα θα δουλεύουν οι εργαζόμενοι

thestival.gr,15/05/2015

Νέα εμπόδια παρουσιάστηκαν στην υπόθεση του Μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς από τη Δευτέρα «παγώνουν» και οι αρχαιολογικές εργασίες, με τους εργαζόμενους να περνούν σε εκ περιτροπής εργασία.

Σε συνάντηση που είχε σήμερα το σωματείο εργαζομένων με εκπροσώπους της κοινοπραξίας, τους ανακοινώθηκε ότι από τη Δευτέρα 18 Μαΐου, θα εργάζονται μία ημέρα την εβδομάδα. «Μας ανακοίνωσαν ότι τα χρήματα για τις αρχαιολογικές εργασίες, το μανδικό ζωντανό κομμάτι του έργου, έχουν εξαντληθεί. Δεν επιθυμούν, όμως, να διακόψουν το τμήμα και με αυτόν τον τρόπο επιχειρούν να δώσουν μία παράταση λίγων εβδομάδων, μέχρι να βρεθεί μία λύση», εξηγεί στο thestival.gr ο αρχαιολόγος και γενικός γραμματέας του σωματείου εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης.

Όπως λέει ο κ. Παππάς, οι εργασίες πεδίου ήταν σε διακοπή, αλλά ταυτόχρονα πραγματοποιούνταν μέχρι σήμερα εργασίες τεκμηρίωσης. «Αυτός είναι ένας έξυπνος τρόπος για να μην παύσουν εντελώς οι εργασίες και αποχωρήσει ο ανάδοχος, αλλά και να μην απολογηθεί το κράατος στην Ευρώπη σχετικά με την εξέλιξη του έργου», υπογραμμίζει ο κ. Παππάς, σχολιάζοντας την απόφαση του ανάδοχου να μην προχωρήσει σε απολύσεις, αλλά να εφαρμόσει την εκ περιτροπής εργασία.

Οι εργαζόμενοι πρόκειται να πραγματοποιήσουν συνέλευση την ερχόμενη Τρίτη, οπότε θα αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, θα συζητηθεί το ενδεχόμενο προσπάθειας επικοινωνίας με τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα, προκειμένου να δοθεί άμεση λύση στο ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.