Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Ενημέρωση αποτελεσμάτων συνάντησης σχετικά με τα έργα Μετρό Καλαμαριάς

agorakalamarias.wordpress.com,13/05/2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αγαπητά μέλη, σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 8/5/2014 έγινε η συνάντηση του προέδρου και μελών του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμαριάς με τον διευθυντή του Μετρό Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντινίδη και στελέχη της εταιρείας.

Ο κ Κωνσταντινίδης ενημέρωσε για την πορεία των εργασιών στο εργοτάξιο της Μεταμορφώσεως, τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και παρεμβάσεις στην παρούσα και τις επόμενες φάσεις του έργου, καθώς και την συνολική εικόνα του έργου.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου που συμμετείχαν παρουσίασαν την σημερινή εικόνα της αγοράς και ειδικά της Μεταμορφώσεως και πρότειναν παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν για την καλύτερη λειτουργία των καταστημάτων που πλήττονται άμεσα από το έργο.

Μετά από δίωρη συζήτηση αποφασίστηκαν τα εξής :
Άμεσα θα οριοθετηθεί και θα σημανθεί διάβαση πεζών στο επάνω άκρο του εργοταξίου επί της Πόντου.
Στο κάτω άκρο θα επαναρυθμιστεί ο σηματοδότης για να μην καθυστερεί την κυκλοφορία των οχημάτων.
Θα κατασκευαστούν με ευθύνη του Συλλόγου σε τρία σημεία ενημερωτικοί πυλώνες με πινακίδες για κάθε ένα από τα δέκα καταστήματα που «κρύβονται» από τα έργα με οδηγίες πρόσβασης.
Θα φωτισθούν οι χώροι και τα πεζοδρόμια γύρω από το εργοτάξιο για ασφαλέστερη και φιλικότερη πρόσβαση των πεζών.

Στο άμεσο μέλλον ο κ Κωνσταντινίδης υποσχέθηκε οικονομική στήριξη σε δράσεις και ενέργειες του Συλλόγου, με σκοπό την τόνωση της τοπικής αγοράς και την στήριξη των άμεσα πληττόμενων.
Σχετικά με την χρονολογία αποπεράτωσης του έργου, ή τουλάχιστον την επαναφορά της κυκλοφορίας και προσβασιμότητας στην παλιά κατάσταση, η κατασκευάστρια εταιρεία διαβεβαίωσε ακόμη μία φορά ότι αυτό θα γίνει σε 2,5 χρόνια περίπου, δηλαδή το φθινόπωρο του 2017. Επίσης διαβεβαίωσε ότι η χρηματοδότηση του τμήματος Καλαμαριάς είναι εξασφαλισμένη και ανεξάρτητη από το τμήμα της Θεσσαλονίκης.

Το Μετρό είναι ένα κοινωφελές έργο μεγάλης κλίμακας, που όπως όλα δείχνουν θα ανεβάσει πολύ την αγορά μας όταν ολοκληρωθεί. Μέχρι να τελειώσει όμως, πολλοί συνάδελφοι θίγονται και ταλαιπωρούνται σε μία εποχή ούτως ή άλλως δυσχερή. Κάποιοι θίγονται πολύ περισσότερο και αντιμετωπίζουν άμεσα πρόβλημα επιβίωσης. Στο χέρι μας είναι, ο καθένας από εμάς σαν καταναλωτής να τους στηρίξουμε όσο μπορούμε.


Όποιος συνάδελφος έχει κάποια πληροφορία, ιδέα ή πρόταση με στόχο την βελτίωση της κατάστασης παρακαλείται να την κοινοποιήσει στον Σύλλογο.

Ο Πρόεδρος

Δημήτρης Σ. Μηλιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.