Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015

Κίνδυνος απένταξης του Μετρό Θεσσαλονίκης απο την Ευρωπαϊκή χρηματοδότιση

alpha965.gr,20/05/2015

Είναι γνωστό ότι οι κατασκευαστικές εργασίες στο Μετρό Θεσσαλονίκης, έχουν σταματήσει εδώ και πέντε μήνες και τώρα πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι στο έργο κινδυνεύει να μπει οριστική «ταφόπλακα. Οι πιστώσεις έχουν εξαντληθεί και ήδη από σήμερα το τμήμα αρχαιολογικών εργασιών έχει πάψει τις τακτικές εργασίες του» και οι υπάλληλοι υποχρεώθηκαν σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας απασχολούμενοι μια μέρα την εβδομάδα.

Με δεδομένη την εκκρεμοδικία μετά την έκδοση της Διαιτητικής Απόφασης το Δεκέμβριο 2014, έχουν παγώσει τα πάντα. Τα 25 εκατομμύρια ευρώ για τις αρχαιολογικές δαπάνες, όπως συμβασιοποιούνται στην 2ηΣυμπληρωματική Σύμβαση, δεν είναι δυνατόν να απορροφηθούν, καθώς αυτή δεν υπογράφεται. Φαίνεται λοιπόν ότι φτάνουμε σε αδιέξοδο με τεράστιες συνέπειες, καθώς όπως τονίζουν και οι εργαζόμενοι σε σχετική επιστολή τους προς τα συναρμόδια υπουργεία, το σταμάτημα των αρχαιολογικών εργασιών ουσιαστικά σηματοδοτεί την παύση και την οριστική διακοπή του έργου.

Τα παραπάνω αναφέρε η βουλευτής Α’Θεσσαλονίκης με το Ποτάμι, Χριστίνα Ταχιάου, η οποία κατέθεσε νέα επίκαιρη ερώτηση για το ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης, προς τους Υπουργούς Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

πηγη: karfitsa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.