Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΣ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

voria.gr,15/09/2015

Το αίτημα του δήμου για τη δημιουργία αρχαιολογικού χώρου στον σταθμό Βενιζέλου συζητήθηκε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Oλοκληρώθηκε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο η συζήτηση του αιτήματος του δήμου Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία στον σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης, ενός «εμφανούς, προστατευμένου και επισκέψιμου αρχαιολογικού χώρου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, την εισήγηση εκ μέρους του δήμου έκαναν η μελετήτρια κυρία Αλεξοπούλου και ο δήμαρχος Γ. Μπουτάρης, ο οποίος, μάλιστα, κάλεσε τα μέλη του ΚΑΣ να επισκεφθούν τις βυζαντινές αρχαιότητες προκειμένου να διαμορφώσουν ιδία αντίληψη για το θέμα. Ο κ. Μπουτάρης διαπίστωσε ότι τα μέλη του ΚΑΣ διάκεινται θετικά στην πρόταση του Δήμου, ενώ επιμένει στην πρότασή του να μην αποσπαστούν οι αρχαιότητες, κάτι, που, όπως λέει, δεν λειτουργεί αποτρεπτικά για την κατασκευή του σταθμού της Βενιζέλου. Επόμενο  ΒΉΜΑ, κατά τον δήμαρχο, είναι η εκπόνηση της σχετικής μελέτης.

Από αρκετές πλευρές, ωστόσο, μεταξύ των οποίων και από τους υποψήφιους βουλευτές της ΝΔ στην Ά Θεσσαλονίκης το αίτημα ερμηνεύεται ως πρόθεση κατάργησης του σταθμού της Βενιζέλου, κάτι που, πάντως, ο δήμος Θεσσαλονίκης αρνείται κατηγορηματικά. Η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν πριν από λίγες μέρες οι βουλευτές της ΝΔ αναγνώστηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΚΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.