Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΛΙΜΑΝΙ,ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

voria.gr,10/09/2015

Τις θέσεις της δημοτικής Αρχής στα καίρια ζητήματα που απασχολούν τη Θεσσαλονίκη ανέπτυξε ο Γ.Μπουτάρης, στη συνάντησή του με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, είχε σήμερα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, με αφορμή την παρουσία της στην 80η ΔΕΘ.

Ο κ. Μπουτάρης ανέπτυξε τις θέσεις της δημοτικής Αρχής στα καίρια ζητήματα που απασχολούν την πόλη. Αναφερόμενος στο λιμάνι και το αεροδρόμιο, τόνισε ότι η αξιοποίησή τους πρέπει να προχωρήσει άμεσα, επισημαίνοντας ότι είναι σημαντικό να υπάρξει δέσμευση των αναδόχων, να προβούν σε επενδύσεις ανάπτυξης των υποδομών.

Για το θέμα του μετρό, ο δήμαρχος επισήμανε την ανάγκη να προχωρήσει το έργο, χωρίς να χρειαστεί επαναδημοπράτησή του, αλλά και η ανάδειξη των αρχαιοτήτων της Βενιζέλου, σε συνδυασμό με τα μνημεία Μπέη Χαμάμ – Αλκαζάρ - Μπεζεστένι – Παναγία Χαλκέων και Ρωμαϊκή Αγορά.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ενημέρωσε τη Φώφη Γεννηματά για το αίτημα του δήμου προς τη ΕΤΑΔ ΑΕ και το ΤΑΙΠΕΔ, για την παραχώρηση δημοσίων εκτάσεων στο Δήμο, με στόχο τη συνολική διαχείριση του παραλιακού μετώπου, αλλά και για τις θέσεις της Διοίκησης σχετικά με την αναμόρφωση του «Καλλικράτη» (Μητροπολιτική αντίληψη, οικονομική αυτονομία των Δήμων), ζητώντας παράλληλα από την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τη συνδρομή της για την εξεύρεση λύσεων.

Η κ. Γεννηματά άκουσε με προσοχή τους στόχους, τις προτεραιότητες και τις ιεραρχήσεις του Δημάρχου και τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι για την επίλυση των όποιων προβλημάτων, απαιτείται πολιτική σταθερότητα, η οποία μπορεί να προκύψει με ευρεία συνεργασία όλων των δυνάμεων που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, οι αντιδήμαρχοι, Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα, Οικονομικών, Γεωργία Ρανέλλα και Ανάπτυξης, Πέτρος Λεκάκης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για δράσεις ευταξίας και βελτίωσης της εικόνας της πόλης, Στέλιος Κανάκης, η δημοτική σύμβουλος, Μαίρη Ακριτίδου, ο Πρόεδρος της 4ης Δημοτικής Κοινότητας, Κωνσταντίνος Τσιαπακίδης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Θωμάς Ψαρράς.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.