Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Δημήτρης Παππάς, γραμματέας Σωματείου Εργαζομένων Μετρό Θεσσαλονίκης

alpha965.gr,10/09/2015

«Επαίρεται η προηγούμενη κυβέρνηση ότι διέσωσε τον κόσμο από τις απολύσεις, αλλά δεν γίνεται καμία αναφορά ότι από τις 15 Μαΐου δουλεύουμε μόνο μία ή δύο μέρες την εβδομάδα, με αποτέλεσμα να εισπράττουμε λιγότερα από το επίδομα ανεργίας, και απλά να μη συμβάλλουμε στην αύξηση του ποσοστού», ξεκαθαρίζει στον Alpha 96.5 ο Δημήτρης Παππάς, γραμματέας Σωματείου Εργαζομένων Μετρό Θεσσαλονίκης.

«Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις και τις εξαγγελίες του κ. Σπίρτζη ότι στις αρχές Σεπτέμβρη θα είχαμε τις λύσεις, «αλλά μας πρόλαβαν οι εκλογές», εγώ προσωπικά τις εντάσσω στο γενικότερο κλίμα του «ναι μεν αλλά», επισημαίνει ο ίδιος.

Σε ό,τι αφορά του Α. Τσίπρα, στη ΔΕΘ, περί επέκτασης του μετρό στα δυτικά, ο κ. Παππάς απαντά πως «αυτό δείχνει ακόμη μία άγνοια. Η δυτική επέκταση δεν προλαβαίνει να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020. Τα χρήματα που διέθετε η Αττικό Μετρό ήταν πάρα πολύ λίγα και τα οποία τα διέθεσε σε μελέτες για τη γραμμή 4 στην Αθήνα, με εντολή του πρώην υπουργού του κ. Χρυσοχοΐδη. Κατ’ επέκταση δεν υπάρχει καμιά ωριμότητα για ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ και πάμε για μετά το 2020. Το ίδιος ισχύει ακόμη και για το αεροδρόμιο και τη γραμμή της Καλαμαριάς.», διευκρινίζει ο ίδιος.

Από την άλλη, οι οικογένειες 100 εργαζομένων εισπράττουν λιγότερα από 400 ευρώ το μήνα, όντας για τέσσερις μήνες σε διαθεσιμότητα, γνωστοποιεί ο εκπρόσωπος των εργαζομένων. «Ξέρετε πολλές οικογένειες που δουλεύουν κι οι δύο; Ελάχιστες δυστυχώς.», λέει ο ίδιος, περιγράφοντας τη δυσμενή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι στο αρχαιολογικό κομμάτι του μετρό.

«Η εκ περιτροπής εργασία μπορεί να ισχύει για εννέα μήνες. Εάν συνεχίσει να ισχύει, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να χαθούν ακόμη και τα επιδόματα ανεργίας, διότι πλέον δεν θα συμπληρώνουμε τα απαραίτητα ένσημα. Μας έκανε αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι ενώ το γνωστοποιήσαμε στον Τύπο, δεν έγινε απολύτως τίποτα. Καμία ενέργεια για να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές αυτές οι συμβάσεις.», προσθέτει ο κ. Παππάς.

«Αύριο, 10 του μηνός, θα κάνουμε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας. Αύριο συζητιέται η κατάστασή μας σε επίπεδο εργατικού Δικαίου. Τα επόμενα βήματά μας είναι η άσκηση αγωγών κατά της εταιρείας, ως προς την επιβολή τέτοιου είδους επαχθών μέτρων και να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο αποζημιώσεων.», ενημερώνει ο Δ. Παππάς.

Ακούστε  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.