Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Αναψε φωτιές άρθρο του Γ. Μυλόπουλου στην «Εφ.Συν.» για το Ποτάμι

efsyn.gr,02//02/2016

Συντάκτης: Χάρης Ιωάννου

Ενα άρθρο του πρώην πρύτανη του ΑΠΘ και από χθες νέου προέδρου της Αττικό Μετρό Γιάννη Μυλόπουλου στην «Εφ.Συν.» αποτέλεσε το φιτίλι που έβαλε «φωτιά» στη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής που εγκρίνει τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ στη Βουλή.


Η αρχή της θυελλώδους συνεδρίασης έγινε με τον Γ. Τραγάκη (Ν.Δ.), ο οποίος κατηγόρησε τον παριστάμενο υπουργό Χρήστο Σπίρτζη ότι διορίζει φίλους τους.

«Να τελειώσει το παραμύθι του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς όταν αντικαθιστούμε τους πάντες με κολλητούς», συμπλήρωσε σε παρόμοιο μήκος κύματος και ο Γ. Μανιάτης (ΠΑΣΟΚ).

Στη συνέχεια, έχοντας μπροστά του το σχετικό δημοσίευμα, ο Σπύρος Λυκούδης (Ποτάμι) επικαλέστηκε το άρθρο του Γ. Μυλόπουλου στην «Εφ.Συν.» (14.3.2014) με τίτλο «Ποτάμι της οργής και σωτήρες του… γλυκού νερού».

Και έκανε λόγο για «απαράδεκτες υβριστικές αναφορές» στο κόμμα του, προκαλώντας την απάντηση του καθηγητή και πρώην προέδρου της ΕΡΤ3, ο οποίος έριξε νέο λάδι στη φωτιά: «Είμαι καθηγητής της υδραυλικής και ξέρω πώς λειτουργούν οι αποχετεύσεις».

Σε οξύ τόνο ο συνήθως ήπιος Σπ. Λυκούδης αναρωτήθηκε «δεν ντρέπεστε;», ενώ ανάλογα εκφράστηκε και ο Γ. Μανιάτης.

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο Χρ. Σπίρτζης απέφυγε να υπερασπιστεί τον προτεινόμενο από τον ίδιο για τη θέση και περιορίστηκε να απαντήσει στο ζήτημα της αύξησης των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, λέγοντας ότι δεν αυξήθηκαν οι τιμές στα εισιτήρια καθεαυτά, αλλά μόνο ο ΦΠΑ τους. «Είναι μια μεγάλη καραμέλα των συστημικών ΜΜΕ και των κομμάτων της αντιπολίτευσης», είπε.

Από την πλευρά του, ο κ. Μυλόπουλος παραδέχτηκε, απαντώντας στον Μ. Γεωργιάδη (Ενωση Κεντρώων), ότι ο αδελφός του έχει διοριστεί πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, αλλά, όπως είπε, «δεν τον διόρισα εγώ». Στην κριτική που ακούστηκε για τα πεπραγμένα του στο ΑΠΘ, τόνισε πως έγιναν 27 εισαγγελικές έρευνες που κατέληξαν στο αρχείο, πλην μιας υπόθεσης για την οποία τελικά αθωώθηκε. Οσον αφορά το άρθρο στην «Εφ.Συν.», σημείωσε πως «δεν είναι ντροπή να εκφράζει κάποιος πολιτικές απόψεις, δεν έγραψα κάτι προσωπικό, έκανα πολιτικές εκτιμήσεις».

Ο διορισμός του πρώην πρύτανη του ΑΠΘ εγκρίθηκε με 11 υπέρ, 7 κατά και δύο παρών και του Θεόδωρου Παπαδόπουλου ως διευθύνοντος συμβούλου με 11 υπέρ, πέντε κατά και τέσσερα παρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.