Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Ο «Ηρακλής» έπιασε δουλειά στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ)

karfitsa.gr,28/03/2016



Του Βαγγέλη Στολάκη

Πιάνουν… δουλειά και πάλι οι μετροπόντικες στα έργα στο μετρό της Θεσσαλονίκης, μετά από πολύμηνη διακοπή. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν από το όρυγμα στην Νέα Ελβετία, παρουσία του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, του προέδρου της Αττικό Μετρό Γιάννη Μυλόπουλου και στελεχών της κοινοπραξίας ΑΕΓΕΚ-Impregilo-Ansaldo-Seli-Ansaldobreda – με υπεργολάβο την Άκτωρ. Ο υπουργός ανακοίνωσε, ότι η πρώτη φάση του έργου θα ολοκληρωθεί το Μάρτιο του 2017, ενώ το έργο θα παραδοθεί στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020. «Το Μετρό της Θεσσαλονίκης είναι η αρχή του τέλους. Πλέον όλα τα μεγάλα έργα της χώρας είναι σε πλήρη εξέλιξη και μπορούμε να κοιτάμε μπροστά και για άλλα έργα ανάπλασης στη Β. Ελλάδα» τόνισε ο κ. Σπίρτζης και συνέχισε λέγοντας ότι : «η σημερινή μέρα δίνει απάντηση σε όσους έλεγαν πως οι εργασίες στο ΜΕΤΡΟ δε θα ξεκινήσουν».




Όσον αφορά στον σταθμό Βενιζέλου, τόνισε ότι δεν ακυρώνεται, αλλά αναβάλλεται η κατασκευή του. «Ο σταθμός Βενιζέλου δεν ακυρώνεται, μετατίθεται χρονικά μέχρι την οριστική διευθέτηση της ανάδειξης και της προστασίας των αρχαιοτήτων και σε συνεργασία με τις υπηρεσίες και το υπουργείο Πολιτισμού θα βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις για την ολοκλήρωση και του σταθμού» ανέφερε.






«Ο δεύτερος μεγάλος σταθμός για την πόλη είναι η άνοιξη του 2020, οπότε προβλέπεται να λειτουργήσει το μετρό της Θεσσαλονίκης στη βασική γραμμή, Ν.Σ.Σταθμός – Νέα Ελβετία. Η Θεσσαλονίκη βλέπει φως στην άκρη του τούνελ του ΜΕΤΡΟ, ενώ τα μηνύματα από την πλευρά των κατοίκων είναι πολύ θετικά» σημείωσε ο κ. Μυλόπουλος και πρόσθεσε ότι «η Θεσσαλονίκη σήμερα μπορεί να μιλάει για ένα μετρό το οποίο σε μια τετραετία θα λειτουργήσει και σε μια δεκαετία ενδεχομένως θα έχει καλύψει όλα τα σημεία της πόλης».

Να σημειώσουμε ότι στις αρχές Μαΐου θα ξεκινήσει να δουλεύει και ο «Άκτωρ», ενώ οι εργασίες θα φτάσουν μέχρι το σταθμό της ανάληψης μέσα σε ένα εξάμηνο με τους μετροπόντικες να φτάνουν στα 1,7 χλμ. Τέλος, οι δύο μετροπόντικες δεν ονομάζονται πια Γιωρίκας και Κωστίκας, αλλά «Ηρακλής» και «Άκτωρ».

Το παρών στην εκκίνηση των εργασιών έδωσαν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελής Φιλιππίδης και ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης.



                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.