Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Με μελωδίες του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, "γέμισε" το εργοτάξιο της στάσης "Πανεπιστήμιο" του Μετρό Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ & VIDEO)

thestival.gr,21/03/2016


Με μελωδίες του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ "πλημμύρισε" σήμερα το εργοτάξιο της στάσης «Πανεπιστήμιο» του Μετρό Θεσσαλονίκης, από τους μουσικούς και τα όργανα της Ορχήστρας Εγχόρδων του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.


Η εκδήλωση, εντάσσεται σε μια διεθνή πρωτοβουλία με τίτλο «Ο Μπαχ στο Μετρό» (Bach in the subways), στόχος της οποίας είναι να καταστήσει γνωστότερο το έργο του μεγάλου συνθέτη στο ευρύ κοινό.

Με την Ορχήστρα Εγχόρδων του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, της Σχολής Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, συνέπραξαν η Άρτεμις Βαβάτσικα (ακορντεόν), ο Δημήτρης Κουντουράς (φλάουτο), ο Γιώργος Λόλας (ακορντεόν), η Νεφέλη Σπυροπούλου (φωνητικά) και οι Δημήτρης Χανδράκης και Ανδρέας Παπανικολάου (βιολί).

Η πρωτοβουλία «Ο Μπαχ στο Μετρό» ξεκίνησε το 2010 από τον Ντέιλ Χέντερσον (Dale Henderson), ο οποίος ξεκίνησε να παρουσιάζει έργα του Μπαχ στο Μετρό της Νέας Υόρκης. Σύντομα η ιδέα του «αγκαλιάστηκε» και από άλλους μουσικούς σε όλο τον κόσμο κι έτσι φέτος, κατά την έκτη διοργάνωση, σε δεκάδες πόλεις όλου του κόσμου θα αντηχήσουν οι μουσικές του Μπαχ στους σταθμούς των Μετρό.

Επιπλέον φέτος η εκδήλωση συμπίπτει με την 331η επέτειο των γενεθλίων του Γερμανού καλλιτέχνη και είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα, έστω και σε Μετρό υπό κατασκευή, όπως της Θεσσαλονίκης, με τη συνεργασία της Αττικό Μετρό Α.Ε.

Δείτε τα βίντεο του thestival.gr:







                                  

                                 

                                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.