Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Μυλόπουλος: Το καλαμπούρι τελείωσε, μετρό στη Θεσσαλονίκη το 2020

voria.gr, 21/05/2016
Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η κατασκευή του μετρό Θεσσαλονίκης θα ολοκληρωθεί έως το 2020...


Βέβαιος ότι η Θεσσαλονίκη θα έχει μετρό το 2020 δήλωσε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος, μιλώντας στην κεντρική εκδήλωση του φετινού Money Show, που πραγματοποιείται στη Θεσαλονίκη, με χορηγό επικοινωνίας τη Voria.gr και θέμα «Θεσσαλονίκη 2020: Υποδομές και ανάπτυξη».

«Για να απαντήσω απευθείας στο θέμα της εκδήλωσης, δηλαδή για το πώς θα είναι η Θεσσαλονίκη το 2020, ένα πράγμα μπορώ να πω με βεβαιότητα: η πόλη θα έχει μετρό», είπε χαρακτηριστικά για να ακουστούν γέλια από μερίδα του ακροατηρίου, που εξέφρασε έτσι τη δυσπιστία του, επηρεασμένο από τις πολλές πολιτικές δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί κατά το παρελθόν για το πολύπαθο έργο, χωρίς να γίνονται όμως πράξη.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό δεν πτοήθηκε και είπε χαρακτηριστικά: «Όλα έχουν ένα τέλος, ακόμα και τα σύντομα ανέκδοτα (σσ μετρό στη Θεσσαλονίκη) έχουν ένα τέλος. Το καλαμπούρι τελείωσε, η Θεσσαλονίκη θα έχει μετρό το 2020».

Στη συνέχεια έκανε λόγο για θετική πορεία του έργου μετά τη συμφωνία με την κοινοπραξία, καθώς πλέον γίνονται εργασίες σε όλα τα εργοτάξια. Ο πρώτος μετροπόντικας έχει πιάσει δουλειά από τις 28 Μαρτίου για τη διάνοιξη των τελευταίων 1.890 μέτρων, ενώ τις επόμενες ημέρες θα πάρει μπρος και ο δεύτερος μετροπόντικας, όπως είχε γράψει η Voria.gr.
Επίσης, αναφέρθηκε στη συμφωνία μεταξύ υπουργείου Πολιτισμού, δήμου Θεσσαλονίκης και  Αττικό Μετρό για την τεχνική λύση στον σταθμό Βενιζέλου, που επιτρέπει τη συνύπαρξη αρχαιοτήτων και σταθμού, με τα αρχαιολογικά ευρήματα να παραμένουν κατά χώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.