Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Χάρης Κυπριανίδης, Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης

alpha965.gr, 19/05/2016
«Παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις, από τον Απρίλιο που ξεκίνησαν οι προσλήψεις, δεν έχει προσληφθεί κανένας (σ.σ. από τους απολυμένους)», καταγγέλλει στον Alpha 96,5 ο  πρόεδρος του Σωματείου Απολυμένων Αρχαιολόγων Μετρό Θεσσαλονίκης, Χάρης Κυπριανίδης...

«Με ένα πρόσχημα που βρέθηκε ότι έχουν προσφύγει αυτοί οι άνθρωποι στα δικαστήρια, χωρίς αποζημιώσεις, δεν παίρνουν αυτά τα άτομα στη δουλειά», συνεχίζει ο κ. Κυπριανίδης, κάνοντας λόγο για αθέτηση δεσμεύσεων και υποσχέσεων του υπουργού Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη. «Δυστυχώς γίνανε ολιγόμηνες συμβάσεις εργασίας μόνο και μόνο για να έχουν εγκλωβισμένους τους εργαζόμενους με το φόβο της μη ανανέωσης. Οι μισθοί περικόπηκαν πάνω από 30% και φτάνει το 45%. Είχε ανακοινωθεί και από τον υπουργό τον ίδιο ότι δεν πρόκειται να πειραχτούν οι μισθοί, ότι η ιστορία των απολύσεων δεν αφορούσε τη μείωση των μισθών σε ένα έργο που έχουν προϋπολογισθεί οι μισθοί, εκτός ορισμένων περιπτώσεων μετρημένων στα δάχτυλα στις οποίες θα γίνονταν μειώσεις.», υπενθυμίζει ο ίδιος.
Παράλληλα, ο κ. Κυπριανίδης υπογραμμίζει πως οι νέες προσλήψεις στο αρχαιολογικό κομμάτι του μετρό δεν αφορούν τους απολυμένους παρά μόνο καινούργιους με μειωμένες αποδοχές και άλλες συμβάσεις. «Οι 59 που έχουν απομείνει είναι εκτός έργου και είναι οι συντονιστές του έργου. Είναι αυτοί που ξέρουν τα πάντα σχεδόν για κάθε σκάμμα.», σχολιάζει.
Οι απολυμένοι αρχαιολόγοι, σύμφωνα με τον πρόεδρό τους, δεν πρόκειται να αποσύρουν τις αγωγές, ενώ αποκαλύπτει πως δεν διαβλέπουν επαναπρόσληψή τους στο έργο, καθώς «δεν υπάρχει καμία επικοινωνία πλέον. Απ’ τις αρχές Απριλίου, που ξεκίνησαν οι προσλήψεις, έχει κλείσει κάθε δίαυλος επικοινωνίας και με το υπουργείο και με την Αττικό Μετρό. Συνεχίζουμε με την αγωγή και τα αποτελέσματα αυτής, ίσως φέρουν εξελίξεις.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.