Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Πυρά Καλαφάτη προς δήμο Θεσσαλονίκης για το Μετρό

newsorama.gr, 14/06/2016
«Αδειανό πουκάμισο» και «κείμενο γραμμένο στο πόδι, με πρόχειρο τρόπο», χαρακτήρισε το Μνημόνιο Συναντίληψης για το Μετρό, που έφερε η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης...

 
Στην τοποθέτησή του, στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, πριν από λίγο, υπογράμμισε: «Αυτό το μνημόνιο για μας δε λέει τίποτα. Μετά από τόσα χρόνια, έρχεται προς έγκριση ένα κείμενο δύο σελίδων. Είναι πουκάμισο αδειανό και, φυσικά, δε συμμετέχουμε».


Ο κ. Καλαφάτης αποδόμησε το μνημόνιο, επισημαίνοντας επτά σημεία:
1. Το 1ο εδάφιο αποτελείται από απίστευτες γενικολογίες.
2. Δεν υπάρχει απόφαση του δήμου, όπως αναφέρεται, αλλά ήταν μια προσωπική πρωτοβουλία του δημάρχου.
3. Απουσιάζει ο πιο δυναμικός και αρμόδιος οργανισμός ο οποίος θα έπρεπε να συμμετάσχει, που είναι το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας.
4. Η καλή σχέση δήμου – υπουργείων για το καλό της πόλης πρέπει να είναι εκ των ων ουκ άνευ κι όχι να χρειάζεται μνημόνιο για να υπάρξει.
5. Όλο το περιεχόμενο του μνημονίου είναι μια παραδοχή της διοίκησης ότι όλο αυτόν το χρόνο που πέρασε δεν έγινε ούτε ένα θετικό βήμα.
6. Το 3ο εδάφιο προβλέπει να μεταφερθούν σε άλλο σημείο τυχόν ευρήματα από τις νέες ανασκαφές που θα γίνουν –ενώ έγινε… ολόκληρος καβγάς για να μη μεταφερθούν τα αρχικά ευρήματα- κάτι που δείχνει το παράλογο του πράγματος.
7. Δεν προβλέπεται ποιος θα κάνει τη μελέτη, το ύψος της, τι θα προβλέπει, ποιο το χρονοδιάγραμμά της.
«Ποια μελέτη θα γίνει; Πότε; Ποιοι θα την αναλάβουν; Ποιο θα είναι το ύψος της; Ποιο το χρονοδιάγραμμα; Υπάρχει μια σειρά από ζητούμενα. Έχω μια… δυσανεξία με τις μελέτες. Η πόλη μας είναι η πιο… μελετημένη πόλη της Ευρώπης. Στοίβες στα συρτάρια των υπουργών κι από αποτέλεσμα, τίποτα», υπογράμμισε ο κ. Καλαφάτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.