Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Τι είπε ο Τσίπρας για το Μετρό στη Θεσσαλονίκη

typosthes.gr, 16/06/2016
Στο επίκεντρο πλέον μπαίνει η ανάπτυξη, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην εκδήλωση «Ελλάδα 2021: Δίκαιη Ανάπτυξη - Παραγωγική Ανασυγκρότηση», στο Μουσείο της Ακρόπολης, ενώ τόνισε ότι στρατηγικός στόχος είναι η «Δίκαιη Ανάπτυξη», την οποία περιέγραψε ως «ένα όραμα που δεν έχει καμία σχέση με αυτό που νοηματοδότησαν ως ανάπτυξη, οι προηγούμενες κυβερνήσεις»...

Επανεκκίνηση των μεγάλων έργων υποδομής
Ο Πρωθυπουργός στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επανεκκίνηση μεγάλων έργων υποδομής. «Παραλάβαμε 5 συμβάσεις παραχώρησης οδικών αξόνων, οι οποίες είχαν υπογραφεί το 2007 και προβλεπόταν να ολοκληρωθούν το 2012. Οκτώ χρόνια μετά την έναρξη των έργων, είχε υλοποιηθεί μόλις το 40% των εργασιών», επεσήμανε.  Στάθηκε επίσης στην ενεργοποίηση της διυπουργικής επιτροπής μεγάλων έργων και έκανε λόγο για επιτάχυνση του ρυθμού εκτέλεσης των  εργασιών σε όλα τα κατασκευαστικά μέτωπα των αυτοκινητοδρόμων.
Διαβεβαίωσε επίσης ότι οι πέντε οδικοί άξονες (Κόρινθος – Τρίπολη - Καλαμάτα, Μαλιακός - Κλειδί, Ολυμπία Οδός, Ιονία Όδος, Ε65) θα ολοκληρωθούν εντός του έτους και έως το πρώτο εξάμηνο του 2017, ενώ αναφερόμενος στο Μετρό της Θεσσαλονίκης, είπε ότι ξεκινούν εκ νέου οι εργασίες σε τέσσερις σταθμούς και δημιουργούνται 1.500 θέσεις εργασίας εντός του καλοκαιριού. «Και πλέον, μπαίνει ο τελικός ορίζοντας ολοκλήρωσης του έργου που περιλαμβάνει τη λειτουργία της βασικής γραμμής και την επέκταση μέχρι την Καλαμαριά, εντός το 2020», συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.