Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Χωρίς μετρό θα παραμείνει και μετά τη Δευτέρα η Θεσσαλονίκη, πηγές αναφέρουν

tokoulouri.com, 10/07/2016
Ακόμη ένα πρόβλημα φαίνεται πως έχει προκύψει στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των δανειστών, το οποίο αφορά το αίτημα των τελευταίων για άμεση λειτουργία του μετρό στην Θεσσαλονίκη...

Σύμφωνα με αποκλειστικές πηγές «του Κουλουριού», οι Ευρωπαίοι, στα πλαίσια ολοκλήρωσης της συμφωνίας, ζητούν να λειτουργήσει κανονικά από Δευτέρα το μετρό της συμπρωτεύουσας, κάτι που αποτελεί αυστηρή κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προτείνει την παύση της λειτουργίας του για ένα χρονικό διάστημα, ώστε να εξοικονομηθούν με αυτόν τον τρόπο τα κονδύλια για την κάλυψη του ΕΚΑΣ.
Καθώς ακόμη δεν έχει υπάρξει επίσημη δήλωση για το συγκεκριμένο ζήτημα, αυτό που προκύπτει είναι πως αν η κυβέρνηση καταφέρει να πείσει τους δανειστές για την σοβαρότητα της κατάστασης, η πόλη της Θεσσαλονίκης θα παραμείνει δίχως μετρό για αρκετά μεγάλο διάστημα, το οποίο δεν είναι δυνατό ακόμη να διευκρινιστεί με ακρίβεια.
Τοπικοί φορείς, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την πληγωμένη πατρίδα, δηλώνουν πως παρά το γεγονός ότι η καθημερινότητά τους θα επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό, θα βρουν τη δύναμη να επιβιώσουν δίχως μετρό, για όσο διάστημα απαιτηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.