Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Επιτροπή για τους σταθμούς του μετρό στη Θεσσαλονίκη

makthes.gr, 01/10/2016
Για την καλύτερη ένταξη των σταθμών του μετρό στην αστική διαμόρφωση της πόλης

Η συγκρότηση κοινής επιτροπής για την καλύτερη ένταξη των σταθμών του μετρό στην αστική διαμόρφωση της πόλης αποφασίστηκε χθες σε συνάντηση εργασίας στα γραφεία της Αττικό Μετρό στη Θεσσαλονίκη... Στη συνάντηση παρέστησαν ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος, ο διευθυντής έργου μετρό Θεσσαλονίκης, Γιώργος Κωνσταντινίδης και αντιπροσωπεία του δήμου Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων Θανάση Παππά, στην οποία συμμετείχαν ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα κυκλοφορίας Γιώργος Δημαρέλος και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η δρομολόγηση μιας στενότερης επικοινωνίας μεταξύ της Αττικό Μετρό και του δήμου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να υπάρξει καλύτερος συντονισμός μεταξύ των έργων του μετρό αφενός και αφετέρου των σχεδίων και των δράσεων του δήμου Θεσσαλονίκης. Ακόμη, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στη βελτίωση της λειτουργίας των εργοταξίων εντός του αστικού ιστού, ενώ παράλληλα εξετάστηκε η δυνατότητα ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών προς αυτήν την κατεύθυνση. «Τώρα, που τα έργα του Μετρό της Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν και προχωρούν πλέον κανονικά, η Αττικό Μετρό ΑΕ συνεργάζεται στενά με το δήμο Θεσσαλονίκης και με όλους τους φορείς της πόλης, προκειμένου το έργο να ενταχθεί και να ενσωματωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στον αστικό ιστό. Η συνεργασία με το δήμο Θεσσαλονίκης δεν είναι μια απλή υποχρέωση, καθώς βοηθά αποφασιστικά στην επίλυση των προβλημάτων που δημιουργούνται και στις δύο πλευρές», δήλωσε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε. Γιάννης Μυλόπουλος.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε η Μετρό Θεσσαλονίκης, από την ερχόμενη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου θα καταληφθεί τμήμα της οδού Ερυθρού Σταυρού, προκειμένου να προχωρήσει η κατασκευή ενός κτιρίου του αμαξοστασίου του μετρό στην Πυλαία. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα πραγματοποιείται με τον εξής τρόπο: η οδός Ερυθρού Σταυρού μετατρέπεται από διπλής σε μονής κατεύθυνσης, στο τμήμα της μεταξύ της γέφυρας της περιφερειακής τάφρου και της οδού Ποσειδώνος, με κατεύθυνση προς την οδό Ποσειδώνος. Η κίνηση των οχημάτων της οδού Ερυθρού Σταυρού με κατεύθυνση προς τη Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως θα πραγματοποιείται πλέον με την διαδρομή Ποσειδώνος - παράπλευρη οδός της Περιφερειακής Οδού - Λεωφόρος Εθνικής Αντίστασης - Ερυθρού Σταυρού.
 

Του Φώτη Κουτσαμπάρη    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.